Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Дійшов до приймальні путіна: батьку мертвого окупанта ніяк не вдається отримати «гробові»

«Є таке відчуття, що гроші взагалі не хочуть платити...»

Фото 74.ru.

Дійшов до приймальні путіна: батьку мертвого окупанта ніяк не вдається отримати «гробові»

Загарбник нібито «не зміг залишитися осторонь», коли почалася війна проти України

66-річний росіянин Юрій Черняк з Бродів Челябінської області скаржиться, що досі не отримав «гробові» за загибель сина на війні в Україні.

Про це йдеться в матеріалі місцевого видання 74.ru, передає УНІАН.

Олександр Черняк відправився добровольцем в Україну 30 березня. Як розповідає батько, син «не міг залишитися осторонь», коли почалася війна проти України.

Олександр пішов допомагати країні, за своїх хлопців постояти, не за гроші, проте всім начхати.

Чоловік звернувся до військкомату за місцем проживання, там його направили у військову частину в Ростов і після прибуття на місці уклали тимчасовий договір. Але, попри наявність контракту, «виникли проблеми з виплатами». Як пояснює батько окупанта, все через те, що Олександр був добровольцем.

«Олександр пішов допомагати країні, за своїх хлопців постояти, не за гроші, проте всім начхати», - журиться росіянин. 

Місцева влада виплатила родині загиблого тільки 100 тисяч з 1-5 млн рублів. У результаті родичі ховали Олександра своїм коштом.

«Родичі зібралися, скинулися хто скільки може і ховали своїм коштом. Навіть зарплату його ніхто не виплатив за той час, поки він був в Україні. Ніяких мільйонів ніхто не бачив», - розповів Юрій.

З цього приводу батько мертвого окупанта звертався до обласної влади, дійшов навіть, пише видання, до приймальні президента: «У виплатах не відмовляють, але нічого не гарантують, до того ж затягують терміни».

«Є таке відчуття, що гроші взагалі не хочуть платити. Розрахунок на те, що люди не знають своїх прав, а хтось убитий горем і йому не до розглядів. У нас внучка вчиться в коледжі, за неї треба платити, хлопчиків потрібно взувати-одягати: ціни на все ростуть, а зарплати - ні. Як бути?!» - цікавиться Юрій. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel