Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині адвокат незаконно переправляв чоловіків за кордон: його судитимуть (Фото)

Останнє слово за судом.

Фото пресслужби Волинської обласної прокуратури.

На Волині адвокат незаконно переправляв чоловіків за кордон: його судитимуть (Фото)

Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт про вчинення адвокатом зловживання впливом та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч.3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України)

Слідство встановило, що захисник був відповідальним від однієї з міських рад області за міжнародну та внутрішню доставку гуманітарних вантажів у період воєнного стану в Україні, відтак міг вирішувати із посадовцями органу місцевого самоврядування питання щодо включення військовозобов'язаних чоловіків до списку водіїв, які можуть виїжджати за кордон для ввезення гуманітарної допомоги.

Зранку 2 травня 2022 року адвоката за оперативного супроводу працівників УСБУ в області затримали під час одержання 27 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Зранку 2 травня 2022 року адвоката за оперативного супроводу працівників УСБУ в області затримали під час одержання 27 тисяч гривень неправомірної вигоди, яку він вимагав та одержав від громадянина за сприяння у внесенні в такий список чоловіків, які мали намір увезти собі з-за кордону автомобілі.

Невдовзі обвинувачений постане перед судом.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel