Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Закликає вбивати всіх українців: у мережі з'явилося відео чоловіка з черепом у руках

Дмитро Лубинець передав інформацію Слідчій комісії ООН з питань України та Офісу генерального прокурора.

Фото: Відкриті джерела.

Закликає вбивати всіх українців: у мережі з'явилося відео чоловіка з черепом у руках

Череп нібито належить одному із убитих на Азовсталі

У соціальних мережах у неділю з'явилося  відео , на якому чоловік із людським черепом у руках виступає перед аудиторією та закликає до вбивства всіх українців. З контексту виступу випливає, що череп нібито належить одному із убитих на Азовсталі.

«Ми ще живі, а цей чувак уже немає. <...> Наша війна – це не просто війна з людьми з крові та плоті. Наша війна – це війна з ідеєю. З ідеєю України як антиросійської держави. Чому не може бути ніякої примирення? Україна має бути деукраїнізована. Російські землі «Малоросії» мають бути повернуті назад. <...> Усіх, хто вважає себе українцями, буде знищено», — заявив виступаючий, якого ідентифікували як Ігоря Мангушева. Про це повідомляють Новини N.

Він є учасником праворадикальної російської організації «Свята Русь» і називає себе засновником приватної військової компанії «Єнот».

Він є учасником праворадикальної російської організації «Свята Русь» і називає себе засновником приватної військової компанії «Єнот».

Після появи цього відео уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що передав інформацію про нього Слідчій комісії ООН з питань України та Офісу генерального прокурора.

«Так, демонстрація останків загиблих захисників Маріуполя стала приводом для «стендапу на військову тематику». Єдиною метою таких дій Росії є чергове заподіяння болю родичам загиблих та зниклих. Коли люди гинуть під час війни, з їхніми тілами треба поводитися шанобливо та гідно, незалежно від того, загиблий є цивільною особою або військовослужбовцем. Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані», - заявив Лубинець.

На виступ Мангушева також відреагував колишній посол США в Росії Майкл Макфол, назвавши його огидним.

«Огидно. Я сподіваюся, що всі самозвані «реалісти» переглянуть це відео, а потім знову спробують пояснити нам, як ця війна є просто оборонною/превентивною/раціональною/логічною «спеціальною військовою операцією», спрямованою на зупинку розширення НАТО і не має нічого спільного з імперськими ідеями та ідентичністю», – заявив Макфол.

Читайте також: «Пояснили, чому Україну не хочуть приймати в НАТО».

Реклама Google

Telegram Channel