Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Щодня на Волині реєструють понад 300 хворих на коронавірус

Бережіть себе!

Фото Суспільне.

Щодня на Волині реєструють понад 300 хворих на коронавірус

Аби попередити хворобу та її наслідки, лікарі рекомендують дотримуватися маскового режиму та щеплюватися

Щодня з 12 вересня на території Волинської області фіксують більш як 300 хворих людей на COVID-19. За останні два тижні в області занедужало у вісім разів більше людей, ніж за попередній період, – розповіла Суспільному завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

На початку вересня, з її слів, в області реєстрували до 200 випадків хвороби щодня.

«Хвороба протікає, переважно, в легкій формі чи середній важкості. В області домінує штам вірусу BA2, BA1, який був з початку 22-го року, хоча за останніми даними є зареєстрована циркуляція нового штаму Омікрону BA5», – каже епідеміологиня.

Аби попередити хворобу та її наслідки, людям рекомендують дотримуватися маскового режиму та щеплюватися, – зазначила сімейна лікарка Ірина Урин.

«Значно побільшала кількість пацієнтів, які звертаються з підвищеною температурою, з ознаками вірусної інфекції. Пацієнт має звернутися до сімейного лікаря, якщо немає сімейного, у нас багато переселенців, то звертаються в кабінет чергового лікаря і скеровуються на обстеження на виявлення коронавірусу», – каже медичка.

Клінічні прояви лишилися тими ж: загальна слабість, діарея, блювота, риніт, гарячка та інтоксикаційні синдроми різні.

Для проведення щеплення в центрі вакцинації при Луцькому центрі первинної медичної допомоги наразі доступні дві вакцини – це Johnson & Johnson та CoronaVac. Надходження партії вакцини Pfizer в медзакладі очікують наступного тижня, – розповів медичний директор Віктор Пахарчук.

«Кожного тижня ми маємо інформацію про зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання. За минулий тиждень у нас було десь 350 випадків, цього тижня – десь 740 випадків ГРВІ. По COVIDy: минулого тижня було 250 випадків, на сьогодні є 350 підтверджених випадків», – говорить медик.

Хворих із важкою формою COVID-19, які потребують кисневої підтримки та мультидисциплінарного підходу до лікування, доправляють в корпус № 2 Волинської клінічної лікарні у селі Тарасове, – каже медичний директор лікарні Микола Галей.

Нині, з його слів, в медзакладі на стаціонарному лікуванні перебувають до 30 хворих.

«Клінічні прояви лишилися тими ж: загальна слабість, діарея, блювота, риніт, гарячка та інтоксикаційні синдроми різні. Кількість хворих збільшилася. Ми можемо та готові приймати хворих з важким та дуже важким ступенем захворюваності», – говорить медик

Як додала епідеміологиня Валентина Хомутінкіна, від початку пандемії коронавірусну хворобу діагностували у більш як 146 тисяч волинян.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel