Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині за рік зґвалтували 9 дітей: у Луцьку говорили про злочини проти статевої недоторканності неповнолітніх

Сексуальне насильство, що вчиняється над дітьми, за своїми наслідками – одна з найтяжчих психологічних травм.

Фото Pxhere.

На Волині за рік зґвалтували 9 дітей: у Луцьку говорили про злочини проти статевої недоторканності неповнолітніх

В обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар для ювенальних прокурорів та ювенальних слідчих органів поліції на тему «Актуальні питання та особливості досудового розслідування і судового розгляду кримінальних правопорушень проти статевої свободи і недоторканності неповнолітніх»

Розпочинаючи роботу семінару, заступник керівника обласної прокуратури Олександр Бабенков зауважив, що у 2022 році на Волині від таких злочинів постраждало 33 дитини (від зґвалтувань - 9, сексуального насильства - 13, вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку - 4 та від розбещень – 7).

Через вікові особливості жертви цей вид злочинності характеризується високим ступенем латентності й злочини проти статевої свободи і недоторканності дитини важко документувати.

Учасники семінару ознайомилися із спеціальними методами і методиками опитування постраждалих дітей, які дають можливість зібрати максимально надійну і детальну інформацію та згодом притягнути злочинця до відповідальності. Обговорили прокурори та поліцейські й шляхи уникнення прорахунків під час розслідування, як-от неодноразового залучення дітей, постраждалих від насильства, до проведення слідчих дій.

Завершуючи роботу семінару, Олександр Бабенков наголосив, що постійне підвищення професійної компетенції прокурорів та слідчих, вивчення світової практики є запорукою покращення ефективності розслідування кримінальних проваджень проти статевої свободи і недоторканності неповнолітніх.

 Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel