Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Діють, як орки»: в місті на Волині від світла і газу відключили приміщення мерії

Роботу мерії паралізовано.

Фото t1.

«Діють, як орки»: в місті на Волині від світла і газу відключили приміщення мерії

У Горохові кабінети міської ради сьогодні, як і вчора, порожні – міський голова Віктор Годик відправив усіх працівників додому через те, що будівлю залишили без світла та газу

Це безпрецедентна подія навіть для мирного часу, не кажучи вже про воєнний стан. Адже ті, хто має забезпечувати життєдіяльність громади, не можуть цього робити.  Міська рада паралізована і без снарядів та бомб.

Ми попросили прокоментувати ситуацію міського голову Віктора Годика.

Віктор Годик.
Віктор Годик.

 - Навіть не знаю, як можна назвати такі дії, - сказав він. - На таке могли піти тільки люди з вкрай низьким рівнем відповідальності. Діють як ті орки. Лиш би нашкодити. При тому, що в приміщенні є кімнати з обмеженим доступом. Я був змушений відпустити додому усіх працівників.

За словами Віктора Годика, ніякої заборгованості перед комунальниками міська рада не має. Тож відключення КП «Райтеплобуд» світла та газу він називає «політичним», яке було б неможливе без відома голови районної ради Олександра Омельчука.

Я в будь-якому випадку буду шукати варіанти під’єднати будівлю до електричної енергії. Мушу це зробити

- Заборгованостей ми не маємо, заплатили з початку року понад 400 тисяч гривень, - продовжує голова. – Про ситуацію я повідомив голову районної адміністрації, в курсі і обласна адміністрація.

Як відомо, міська влада та районна рада вже тривалий час мають суперечки за майно, зокрема, і за приміщення міської ради. Віктор Годик каже, що міська рада уже виграла суд першої інстанції. Апеляційний розгляд призначений на 18 жовтня. Але опоненти наважились на ось такий дивний крок.

Як в цій ситуації відновити діяльність мерії?

-  Я в будь-якому випадку буду шукати варіанти під’єднати будівлю до електричної енергії. Мушу це зробити, - відповідає Віктор Годик.

Telegram Channel