Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Вершина цинізму: на Волині – суд над батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк

Священник вимагає в родини загиблої на війні медикині грошей.

Фото ІА Волинські новини.

Вершина цинізму: на Волині – суд над батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк

Сам позивач – священник московської церкви, на засідання не прийшов

У Ковелі починається суд над батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк з села Обенижі. Місцевий священник УПЦ МП Святослав Чижук звинуватив Василя Созонюка, що через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.

Про це повідомляє ІА Волинські новини. 

Нагадаємо, про конфлікт повідомила сестра загиблої медикині Ольга Созонюк. У фейсбуці вона розповіла, що священник судиться з її батьком, вимагаючи грошей, які родина отримала за загиблу на війні доньку. 

«Священник сказав, що ми отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?!» – розповідає сестра загиблої пані Ольга.

28-річна бойова медичка 14-ї ОБМр Олена Созонюк загинула на війні 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району. Сиротою залишилася трирічна донька Олени – Оксанка.

Сиротою залишилася трирічна донька Олени – Оксанка.

Біля суду підтримати родину Созонюків зібралося чимало людей – односельчани, волонтери, сільський голова, побратими. Більш як 20 – із підрозділу, в якому служила Олена. Декого навіть відпустили з передової. Сам священник на суд не з’явився.

Побратим загиблої Юрій каже: «Прикро, що досі є люди, які ведуться на московську пропаганду. Не за те ми воюємо. Не за те наша Альона віддала життя, як і інші захисники. Ми приїхали, аби підтримати її батьків, бо це неприпустимо – так знущатися з людей, які втратили дитину, на чиїх руках – її трирічна донечка. Зводити наклепи і вимагати щось від них – вершина цинізму!».

Читайте також: «Вона рятувала інших,  а себе врятувати не змогла»

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel