Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Вирішили ховати Інну у труні, відмовились від крематорію, адже вона вже там побувала...»

Інна Оданець і її ненароджений син загинули в Дніпрі від російської ракети.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

«Вирішили ховати Інну у труні, відмовились від крематорію, адже вона вже там побувала...»

У Дніпрі попрощались із 25-річною Інною Оданець, яка загинула внаслідок удару російської ракети по АЗС. За лічені секунди машину охопила вогняна куля, жінка, яка на початку грудня мала стати мамою, знаходилась на пасажирському сидінні легковика «Таврія». Чоловік Максим намагався витягнути її звідти, але не зумів, автівка вигоріла вщент… 

...19 жовтня Інна та Максим поїхали до РАЦСу у спортивних костюмах та розписались. Тоді ж було зроблено їхнє останнє спільне фото – щаслива, усміхнена Інночка сидить у машині. Вони з чоловіком раділи, що купили всі речі у пологовий будинок: на початку грудня у них мав з’явитись синочок Тимурчик.

Останнє спільне фото. Коханий загиблої досі не знає, що дружини  та ненародженого сина більше немає...
Останнє спільне фото. Коханий загиблої досі не знає, що дружини та ненародженого сина більше немає...

 Син зумів вирватися з палаючої автівки. Він кидався у вогонь, аби дістати кохану. Але під час вибуху газового балона й удару просіли пасажирські двері, й у нього нічого не виходило. 

– У день трагедії ми ще бачились у паспортному столі,розповіла «ФАКТАМ» свекруха загиблої Марина Громова. – Інна на прощання мене ще так сильно обійняла та притиснулась, наче прощалася. Вона ніколи так не робила, адже була досить сором’язливою, а тут стільки тепла й любові я відчула від неї. Після того новоспечене подружжя поспішило додому, бо Максиму вранці необхідно було їхати у відрядження. Тож пара вирушила на АЗС, заправила повний бак газу та бензину. Помили машину, випили кави і вже виїхали із заправки у напрямку дому, пропускаючи інші автомобілі на головній дорозі. І тут за їхнім легковиком упав осколок ракети, пролунав вибух! Газовий балон відлетів аж за десятки метрів. Син зумів вирватися з палаючої автівки. Він кидався у вогонь, аби дістати кохану. Але під час вибуху газового балона й удару просіли пасажирські двері, й у нього нічого не виходило. В той момент хлопець, який перед ним виїхав із заправки, побачив мого сина у дзеркалі заднього виду й зупинився. Він забрав його у свою машину та відвіз до лікарні. Інночка, як була у сидячому положенні, так і згоріла. Невістку у морзі впізнала я, забирала теж… Вирішили хоронити її у труні, відмовились від крематорію, адже, по суті, вона вже там побувала… 

Машина, в якій перебувало новоспечене подружжя, вигоріла дотла.
Машина, в якій перебувало новоспечене подружжя, вигоріла дотла.

 Це дуже боляче згадувати. Мама невістки, Наталія, вкрай важко переносить трагедію, у них з Інною були дуже теплі стосунки, вона так чекала на народження онука й переживала, аби з донькою все було добре.

Чоловік загиблої Максим Громов перебуває у стабільно важкому стані в реанімації. Мати постійно чергує біля відділення, і її на кілька хвилин пускають до сина, щоб морально його підтримала.

– Довго біля нього не сиджу, бо сльози душать, а я не маю права при ньому плакати. Син втратив багато крові. У нього обгоріли руки, голова, видалені частини тонкого та товстого кишківника, усе життя він перебуватиме на дієті. Уже переніс чотири операції, ще одна буде десь за пів року, – знову не стримує сліз Марина Громова.

Вікторія МИКИТЮК

Читайте також: «Окупанти обстріляли гуманітарну точку під час роздачі хліба на Херсонщині».

Реклама Google

Telegram Channel