Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Матч №12: «Червоні дияволи» ледь не обламались об «кленових» (Відео)

Ех, якби Канада забила пенальті...

Фото із сайту fifa.com.

Матч №12: «Червоні дияволи» ледь не обламались об «кленових» (Відео)

Бо канадці справді грали цікавіше. Але гра забудеться, а результат – залишиться

ЧС-2022. Група F. 1-й тур Бельгія – Канада – 1:0 (1:0 – Батшуаї, 44).

Попри те, що Канада востаннє брала участь у фінальній стадії чемпіонату світу 36 років тому в Мексиці у 1986 році, команда Джона Хердмана на тлі потужної Бельгії не виглядала хлопчиком для биття. 

Але це й не дивно, наголошує sport.ua: у збірної Канади підібралося небезталанне покоління гравців на чолі із зірковими Альфонсо Девісом та Джонатаном Дейвідом. Та й відбір у КОНКАКАФ канадці пройшли дуже впевнено, залишивши за своєю спиною міцні збірні Мексики та США.

Старт поєдинку підтвердив, що легкої прогулянки збірна Бельгії точно не матиме. Матч проти Канади для одного з фаворитів Мундіалю розпочався з холодного душу. Вже на 8-й хвилині арбітр із Замбії Джанні Сіказве після перегляду VAR побачив гру рукою у своєму штрафному майданчику у Янніка Карраско. Вердикт арбітра взявся виконувати Альфонсо Девіс, але лідер збірної Канади явно перенервував і не зміг записати на свій рахунок перший історичний гол національної команди на Мундіалі.

Вердикт арбітра взявся виконувати Альфонсо Девіс, але лідер збірної Канади явно перенервував і не зміг записати на свій рахунок перший історичний гол національної команди на Мундіалі.

Складно сказати, чи очікували бельгійці такої спритності від суперника, але блискавичні контратаки канадців доставляли їм певні проблеми.

Північноамериканці грали дуже просто: отримавши м'яч, не перекочували його в центрі поля, а відразу ж вибігали в атаку, де швидконогі Альфонсо Девіс і Джонатан Дейвід, виходячи на оперативний простір, завдавали ударів по воротах. Тібо Куртуа вступав у гру набагато частіше, ніж його колега з амплуа - Мілан Борян. Але, треба визнати, що без Ромелу Лукаку, який через травму пропустить перші два матчі турніру, «червоні дияволи» створювали в атаці дуже мало.

Але так було до певного часу. Бельгійці, схоже, приспали пильність суперника і за хвилину до закінчення основного часу тайму провели разючу атаку. Вертонген зі своєї половини поля розрізною передачею вивів на ударну позицію Батшуаї – і той свій шанс використав сповна. 1:0 – Бельгія перед перервою перевернула гру, яка йшла явно не за її сценарієм.

Після перерви картина на полі не дуже змінилася. Канадці мчали вперед, пролітаючи блискавично центр поля, і за першої ж нагоди били по воротах Куртуа. У свою чергу, бельгійці намагалися розігрувати м'яч, але у завершальній фазі атаки підопічним Мартінеса не вистачало точного пасу.

Шкода... Адже за грою канадці виглядали не гірше за суперника, а за показником XG набагато перевершили бельгійців. Але команда Роберто Мартінеса зуміла взяти максимум із мінімуму. Канада ж намагатиметься забити перший гол на чемпіонатах світу в інших матчах турніру.

Читайте також на volyn: «Матч № 10 ЧС-2022: Японці громлять німців і створюють сенсацію».

Telegram Channel