Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
«Рятувальники» показали, як виводять з аварійного стану волинські реліквії (Фото)

Рятують державний скарб.

Фото: NNDRCU2.

«Рятувальники» показали, як виводять з аварійного стану волинські реліквії (Фото)

Мова про реставраторів Національного науково-дослідного реставраційного центру України та унікальні речі з Музею волинської ікони

– Ми продовжуємо рятувати музейні предмети. Художники-реставратори науково-дослідного відділу реставрації творів поліхромної скульптури та декоративного рельєфу Ярослав Туряк та Валентин Ярмоленко під керівництвом Олексія Тихоновського, завідувача відділу, виконали консерваційно-реставраційні заходи щодо музейних предметів Музею волинської ікони, що перебували в аварійному стані, – повідомляють у фейсбуці представники Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

 

 

 

 Серед них навершя від царських врат «Древо Єссеєве», на якому було укріплено аварійні ділянки поліхромного шару та позолоти, розчищено і виявлено золочення. Також зміцнено деталь кіота.

Серед них навершя від царських врат «Древо Єссеєве», на якому було укріплено аварійні ділянки поліхромного шару та позолоти, розчищено і виявлено золочення.

На декоративних елементах «крил» кіота здійснено заходи зі збереження оригінального фарбового шару.

 

 

 

Завдяки цим заходам музейні предмети були убезпечені від подальшого руйнування.

Читайте також: «Тетяна Єлісєєва: «І в наші дні біля тисячолітнього образа Холмської Богоматері відбуваються чудеса зцілення»»

Реклама Google

Telegram Channel