Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Матч № 18 ЧС-2022: господар Катар може забути про плей-оф (Відео)

Сьогодні на вулиці Сенегалу – свято.

Фото із сайту fifa.com.

Матч № 18 ЧС-2022: господар Катар може забути про плей-оф (Відео)

Його впевнено переграв Сенегал і продовжує боротьбу

Чемпіонат світу 2022. Група А. 2-й тур. Катар – Сенегал – 1:3 (0:1 – 41 Діа, 41 хв.; 0:2 –  Дьєдіу, 48; 1:2 – Мунтарі, 78; 1:3 – Дьєнг, 84).

Програвши Еквадору (0:2) в матчі-відкритті Мундіалю-2022, збірна Катару увійшла в історію як перша господарка світової першості, яка зазнала поразки у стартовому матчі. Рахунок на табло цілком точно відображав гру на полі, тому стало очевидним, що вийти до плей-оф у підопічних Фелікса Санчеса Баса практично немає шансів, більшість експертів списали їх з рахунків, повідомляє Sport.ua.

Сенегальські футболісти, навпаки, виглядали дуже добре у поєдинку із фаворитом групи – Нідерландами. Африканська команда цілком могла й виривати перемогу, якби не воротар суперників, а два м'ячі Сенегал пропустив наприкінці поєдинку. Тож саме команда Аліу Сіссе, представлена ​​у Катарі без свого головного бомбардира Садіо Мане, має розіграти з Еквадором друге місце у квартеті.

Початок поєдинку довів бажання сенегальців представити свій континент в 1/8 фіналу найпрестижнішого турніру. Ще до перерви вони відкрили рахунок: на 41 хвилині Булає Діа забив перший гол своєї збірної на чемпіонаті світу 2022, скориставшись грубою помилкою Хухі. Досвідчений катарський футболіст промахнувся по м'ячу після прострілу з лівого флангу.

На початку другого тайму підопічні Сіссе де-факто зняли з порядку денного питання про результат поєдинку. На 48 хвилині Фамара Дьєдіу відгукнувся на подачу з кутового і точно пробив головою з правого кута воротарської зони, змусивши голкіпера катарців вдруге виймати м'яч із сітки.

Збірна Сенегалу відкрила для себе дорогу в плей-оф, через 4 дні на неї чекає ключовий поєдинок з Еквадором.

У середині другого тайму збірна Катару, схоже, згадала, що є чинним чемпіоном Азії та створила перший гольовий момент. Алмоез Алі практично розстрілював ворота після навісу з лівого флангу, проте Едуар Менді довів, що не просто так вважається одним із найкращих вартових воріт в АПЛ. Голкіпер «Челсі» відвів загрозу, у стрибку перевівши м'яч на корнер.

Під кінець поєдинку, коли здавалося, що ця зустріч позбавлена ​​навіть мінімальної інтриги, збірній Катару вдалося забити перший у своїй історії гол на чемпіонатах світу. Вписав своє ім'я в історію Мохаммед Мунтарі, який головою замкнув фланговий навіс від Ісмаїля Мохаммеда.

І все ж Сенегал був у цей день сильнішим. На 84 хвилині Бамба Дьєнг повернув розрив у рахунку до двох м'ячів, вразивши ворота суперників ударом в один дотик. Тим самим сенегальці дуже засмутили катарських уболівальників – ті почали залишати трибуни, не дочекавшись фінального свистка.

1:3 – Катар де-факто може забути про боротьбу за вихід до 1/8 фіналу. Майже напевно поєдинок третього туру з Нідерландами стане для катарців останнім на домашньому форумі. У той же час збірна Сенегалу відкрила для себе дорогу в плей-оф, через 4 дні на неї чекає ключовий поєдинок з Еквадором. Чи потрібно Сенегалу обов'язково перемагати, або ж достатньо буде нічиєї, – стане відомо після поєдинку еквадорців з нідерландцями.

Читайте також: Матч № 17: вороги України виграли у тих, хто не пустив нас на Мундіаль.

Реклама Google

Telegram Channel