Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Клопотенко напередодні Різдва запропонував готувати святкову українську випічку

Відомий шеф-кухар пропонує започаткувати традицію.

Фото: klopotenko.com.

Клопотенко напередодні Різдва запропонував готувати святкову українську випічку

Це традиційний різдвяний хліб, тож він просто мусить бути на вашому святковому столі, каже визнаний кулінар-патріот

-- Свято Різдва – це про щось світле, родинне, про щось українське. У всіх країнах світу це свято асоціюється з якось випічкою. Я хочу, щоб віднині святкування Різдва у нас теж асоціювалося з різдвяним хлібом, або паляницею, як вам більше до вподоби. Тому тримайте класний рецепт хліба із сухофруктами та горіхами. Все, як ви любите! -- написав Євген Клопотенко у кулінарному блозі на сайті «Газети по-українськи».

Клопотенко пропонує, щоб віднині святкування Різдва у нас теж асоціювалося з різдвяним хлібом, або паляницею.

Інгредієнти

500 г борошна

250 мл кефіру

2 ст. л. соняшникової олії (+ 2 ст. л. для змащування форми)

2 ст. л. перебитих сухофруктів з копченою грушею

2 яйця

100 г цукру

10 г ванільного цукру

100 г волоських горіхів

1 лимон (цедра)

10 г розпушувача

3 ст. л. цукрової пудри

дрібка солі

Приготування

В миску розбийте 2 яйця і додайте 100 г білого цукру. Перемішайте віничком до об'єднання, сильно збивати не треба.

Сухофрукти викладіть у миску та перебийте занурювальним блендером.

Викладіть на дошку 100 г волоських горіхів та порубайте ножем, не дуже дрібно.

В миску всипте 500 г борошна, 10 г розпушувача та 10 г ванільного цукру. Додайте порубані горіхи та перемішайте. Потім додайте 2 ст. л. з гіркою перебитих сухофруктів. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії, яєчну суміш, 250 мл кефіру та всипте дрібку солі. Перемішайте спочатку ложкою, а потім перекладіть на підпилену борошном поверхню та добре вимісіть руками.

Зробіть з тіста прямокутник та загорніть уздовж та впоперек. Покладіть в прямокутну форму, змащену соняшниковою олією. Випікайте 40-45 хв у паровій печі за температури 180 градусів або скористайтеся духовкою – час і температура такі самі.

Коли дістанете святковий хліб з духовки, дайте повністю остигнути та посипте цукровою пудрою та цедрою одного лимона.

Читайте також: «Вареничків наварю, милий мій, миленький...» (Найсмачніші рецепти)

Реклама Google

Telegram Channel