Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Українські ЗМІ у 2022-му переламали негативний баланс довіри українців

Мас-медіа підняли свій рейтинг під час війни.

Фото: detector.media.

Українські ЗМІ у 2022-му переламали негативний баланс довіри українців

На сьогодні українським медіа довіряють 57% громадян

Українські ЗМІ за 2022 рік зуміли переламати негативний баланс довіри серед українців. На сьогодні українським медіа довіряють 57% громадян, що на 43% більше, ніж не довіряють. При цьому найбільшою довірою українців користуються Збройні сили, президент Володимир Зеленський та волонтери. Про дослідження інформує Детектор медіа.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 4 – 27 грудня 2022 року.

Довіра до українських ЗМІ за останній рік зросла з 32% до 57%. При цьому, якщо торік баланс довіри до українських медіа був негативним: -7%, то цьогоріч він різко стрибнув до +43%.

Довіра до українських ЗМІ за останній рік зросла з 32% до 57%.

У регіональному розподілі найбільше українським ЗМІ довіряють на заході країни – 62%, а найменше на сході – 52%, в той час як на півдні та в центрі – 55 та 57% відповідно.

Довіра до російських ЗМІ серед українців практично відсутня: за рік вона зменшилась з 3% до 1%, а баланс впав із -76% до -92%. Цікаво, що єдиним регіоном, де довіра до росЗМІ виявилась 0% – схід України (на заході та в центрі – 1%, на півдні – 2%).

 

 

 

Читайте також: «Заява «Європейської Солідарності»: закон про медіа має відповідати європейським стандартам, захищати ЗМІ і свободу слова»

Реклама Google

Telegram Channel