Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НИЖЧЕ ОПУСКАТИСЬ НІКУДИ

«Волинь» (Луцьк) — «Ворскла-Нафтогаз» (Полтава) – 0:1

«Волинь» (Луцьк) — «Ворскла-Нафтогаз» (Полтава). 0:1 (0:0). Луцьк. Стадіон «Авангард». 27 липня. Сонячно. 32 градуси. 4000 глядачів. Судді І.Хіблін (Хмельницький), Ю.Скорейко, Р.Гамаль (обидва — Чернівці). Делегат ФФУ Володимир П’яних.
«Волинь»: Нестеренко, Балицький, Поляков-к, Гулієв, Сачко, Митрофанов (Жерш, 84), Ісмаїлов, Алієв, Комзюк, Сіанкам (Гончаренко, 46), Ланько (Гащин, 58). Тренер Віталій Кварцяний.
«Ворскла-Нафтогаз»: Долганський-к, Андрошич, Омоко, Радевич, Мотуз (Онопко, 80), Дедич, Маркадо, Байрамов (Маковей, 61), Петкович, Флонтіні (Шевцов, 85), Ідахор. Тренер Андрій Баль.
Гол забив Ідахор (90).
Попередження: Алієв (43).
Кому з суперників більше у цьому матчі потрібна була перемога? Безумовно — господарям поля. По-перше, невдача відразу відкидала їх на неприємне і незвичне останнє місце у турнірній таблиці. По-друге, лучани грали у себе вдома, перед, так би мовити, рідними уболівальниками, яких ось уже десяток поєдинків не можуть потішити перемогою. Нарешті, виграш потрібен був тренерам і гравцям, щоб відчути впевненість у своїх силах. Крім того, полтавчани, на перший погляд, не таким уже й міцним горішком є для лучан. У зустрічах минулого чемпіонату футболісти «Ворскли» не забили у ворота «Волині» жодного м’яча, поступившись у Полтаві нашим землякам з рахунком 0:1, а матч-відповідь звели внічию —0:0.
Обидва клуби ще визначаються з основним складом. Так, у наших гостей з’явилось два бразильських легіонери. Один з них — 21-річний Естебан Флонтіні — дебютував у Луцьку і справив приємне враження. До складу волинян після невдалої спроби працевлаштуватись у німецькій «Енергії» повернувся Самір Алієв. І хоч азербайджанський легіонер ще не набув найкращої форми, однак був одним з найактивніших серед волинян.
Старались у складі «Волині» і гравці, які в нинішньому сезоні поповнили клуб. Та виходило це у них далеко не в усіх однаково. Якщо Ісмаїлов намагався діяти гостро на вістрі атак, при нагодах бив по воротах, Митрофанов запам’ятався виконанням великого обсягу чорнової роботи і пробиттям штрафних зі стандартних положень, то Ланько і Балицький допускали надзвичайно багато браку, особливо в передачах.
Перший з них на 16-й хвилині мав реальний шанс відкрити рахунок, випередивши на виході після подачі кутового воротаря гостей Долганського, однак м’яч пролетів над перекладиною. Щодо Балицького, то він не зумів виконати персонального завдання тренера — виключити з гри Ідахора. Саме цей нігерієць, який ще декілька місяців тому грав у київському «Динамо», вирішив долю поєдинку.
На 90-ій хвилині послідувала контратака гравців «Ворскли» . Зі своєї половини поля м’яч було спрямовано на правий фланг, звідти — у штрафний майданчик волинян. Голкіпер Нестеренко не вийшов на перехват і Маковей завдав удару головою. М’яч влучив у перекладину і відскочив до Ідахора, який ніким не прикритий стояв в районі 11-метрової позначки. Удар чорношкірого футболіста був влучним —1:0.
А до цього моменту лучани мали відчутну перевагу і, здавалося, принаймні один м’яч у ворота суперника, який основні зусилля зосередив на грі в обороні, вони усе ж заб’ють. Хто тільки з господарів не міг відзначитись результативним ударом у цьому матчі, хіба що воротар. Однак підводила надзвичайно погана реалізація гольових моментів, а також невдале виконання стандартних положень, що ще рік тому, було, як кажуть, козирною картою лучан.
Декілька слів про суддівство. Матч проводив арбітр з Хмельницького Ігор Хіблін, який, на думку багатьох фахівців і головного тренера лучан Віталія Кварцяного, провів зустріч необ’єктивно. Принаймні, тричі гості грубо порушували правила гри у своєму штрафному майданчику, однак жодного разу рефері не зупинив гри. Якщо не було у цих моментах пенальті, то судді у таких випадках карають симулянтів «гірчичниками», але свисток арбітра мовчав — ніякої реакції ні в один, ні в інший бік.
Та чи варто у комусь шукати причину невдачі. Гравці «Волині» нині не у найкращій формі. Поки що футболістів вистачає на 20—30 хвилин стабільної і активної гри. Не відчувається взаєморозуміння між ланками, дехто виглядає втомленим, не готовим діяти на високих швидкостях, результативно завершувати атаки. І хоч «Волинь» після звітного матчу опустилась на останню сходинку в турнірній таблиці, а два найближчих тури їх чекають серйозні випробування у гостях з сімферопольською «Таврією» і донецьким «Шахтарем», уболівальники вірять, що гравці і тренери зуміють знайти вихід з кризи і повернути глядачів на трибуни стадіону.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel