Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ковель у воді. Мер повідомив про готовність будувати водовідвідну мережу на частині вулиць

Проблема не сезонна, а географічного характеру.

Фото з архіву Ігоря Чайки.

Ковель у воді. Мер повідомив про готовність будувати водовідвідну мережу на частині вулиць

Велика вода на вулицях Ковеля, який стоїть на рівні високого залягання грунтових вод — вже давно не сезонна, а цілорічна проблема

«Тримаємо на контролі ті райони, що найбільше потерпають від підтоплень», -- повідомив у фейсбуці міський голова Ковеля Ігор Чайка.

 

 Чайка описав, що зроблено. Подаємо допис без змін:

«Проінспектували вулиці приватної забудови центральної частини міста і мікрорайону Ковель-2. Всього - до десяти вулиць. Води біля будинків багато.

 

 І попри те, що люди самотужки і з допомогою КП «Добробут» та ДСНС-ників регулярно відкачують воду з подвір’їв — поверхневі води роблять свою справу — заливають подвір’я і будинки подекуди вище рівня фундаменту, руйнують господарства.

Схожа ситуація десятками років була на вулиці Федьковича і провулку Фестивальному до того, як у минулому 2022 році ми провели будівництва мереж водовідведення.

Так, порівняно з тією кількістю господарств, які потерпають від сезонних підтоплень зараз, виконані роботи — крапля в морі. Але це хороший досвід, який ми плануємо використати і для інших вулиць.

Станом на сьогодні: -провели підготовчі роботи перед будівництвом водовідвідної мережі для вулиць Тютюнника, Костомарова, Батуринської, Миколайчука — розчистили від зелених насаджень і намулу канаву в районі вулиць Б.Хмельницького і Північної.

Частково закупили матеріали. Найближчим часом, якщо дозволять погодні умови, зможемо розпочати будівництво водовідвідної мережі.

.Найближчим часом, якщо дозволять погодні умови, зможемо розпочати будівництво водовідвідної мережі.

А для такого ж будівництва мереж на вулицях Вітовського, Цинкаловського та Багряного вже розроблені проєктно-кошторисні документації потребують коригування кошторисної частини та висновку експертизи. Над цим працюємо».

Читайте також: у вересні у Ковелі вирішили проблему підтоплення однієї з вулиць

Реклама Google

Telegram Channel