Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Керівники обласної влади оцінили, як використали 3 мільйони гривень на укриття в лікарні

Очільники області також подарували телевізор.

Фото: Волинська облрада.

Керівники обласної влади оцінили, як використали 3 мільйони гривень на укриття в лікарні

Йдеться про медзаклад, де лікують поранених. На укриття виділяли гроші з обласного бюджету

Голова Волиньради Григорій Недопад та начальник ОВА Юрій Погуляйко оглянули облаштоване укриття однієї із лікувально-профілактичних установ системи Міністерства внутрішніх справ, йдеться на фейсбук-сторінці Волинської облради.

За сприяння керівництва області на капітальний ремонт тутешнього сховища восени було виділено 3 млн гривень з обласного бюджету. «Попри те, що наша установа відомча та фінансується державним коштом, керівники області пішли нам назустріч та передбачили необхідні асигнування в рамках однієї із цільових регіональних програм», - зауважила очільниця лікувальної установи Вікторія Савченко.

Її заступник з технічних питань Андрій Щерба розповів, що до початку капітального ремонту це підвальне приміщення було захаращене, постійно підтоплювалось, тут не було освітлення.

 

 

 

«До початку ремонтних робіт все оглянули будівельники, надзвичайники та інші експерти, і лише після їхніх рекомендацій ми планували роботу, аби усе було згідно вимог. Зробили якісну відмостку, встановили нову та сучасну приточно-витяжну вентиляцію, яка дає змогу закачувати всередину чисте і вже підігріте повітря, - розповідає він. - Укриття підключене до резервного джерела живлення. До речі, сюди можуть приходити люди із навколишніх житлових будинків, адже поблизу немає сертифікованого сховища».

 

 

 

Керівники області переконалися, що кошти обласного бюджету використані максимально ефективно. Укриття надійне, комфортне, тут обладнано приміщення різного призначення для 165 осіб персоналу та пацієнтів. В укритті - два санвузли, дві душові кабіни, кухня, два склади, один із яких аптечний, а також операційна-перев’язувальна.

Укриття надійне, комфортне, тут обладнано приміщення різного призначення для 165 осіб персоналу та пацієнтів. В укритті - два санвузли, дві душові кабіни, кухня, два склади, один із яких аптечний, а також операційна-перев’язувальна.

Очільники області також зустрілись із медперсоналом лікарні, подякували за роботу та подарували для потреб установи телевізор. Вікторія Савченко своєю чергою вручила іменні подяки керівництву області від адміністрації установи.

 

 «Ви великі молодці, адже виділені кошти освоїли швидко та ефективно. Нехай це укриття вам і не знадобиться, але ми сьогодні живемо у таких реаліях, що такого роду приміщення неодмінно мають бути у кожному закладі, адже йдеться про безпеку людських життів. Коли ми вперше сюди приїхали, то зрозуміли, що без нашої допомоги вам не обійтися, а тому задались ціллю зробити так, щоб і персонал, і пацієнти, перебували в безпечних і комфортних умовах навіть під час повітряної тривоги», - підкреслив голова обласної ради Григорій Недопад.

Читайте також: «У Нововолинську добудувавли укриття в садочку і відкрили його для вихованців»

Telegram Channel