Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Цей лютий буде дуже лютим»

Переможемо.

Фото УП.

«Цей лютий буде дуже лютим»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Вадим СКІБІЦЬКИЙ, представник Головного управління розвідки Міноборони України, про те, коли закінчиться війна:

 

 «Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом росії та путіна. Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни».

Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО України, про інформаційні атаки росії:

 

 «Якщо вам починають розповідати про незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку, про останнє покоління ракет, які зметуть центри прийняття рішень, про новітні розробки, армію БпЛА та про те, що «путін починає воювати по-справжньому» і тому в української армії немає жодних шансів – знайте, це працює ворог через своїх агентів впливу.
Ворог, який хоче зламати волю, посіяти зневіру у ЗСУ і наші сили. Нас хочуть залякати, тому що перемогти на полі бою вони не в змозі. Ми маємо з вами це пам’ятати».

ЕПІФАНІЙ, предстоятель Православної церкви України, про те, чому вибрав вишиваний одяг для першого богослужіння в Києво-Печерській лаврі:

 

 «Я не очікував, що всі звернуть увагу на моє облачення, яке справді має патріотичні нотки, хоча воно було зроблене ще до повномасштабного вторгнення. Можливо, ми навіть не розуміли, для чого їх готуємо. Віряни хочуть бачити, щоб ПЦУ була справжньою Церквою українського народу не тільки за назвою, а щоб зберегти єдність, державність, свободу і незалежність».

Юрій ЛУЦЕНКО, колишній Генпрокурор України, воїн ЗСУ, про лютий 2023 року:

 

 «Варто визнати очевидне: військовий злочинець путін, призвавши не менше 300 тисяч мобіків, призначив Герасимова, 
у якого є ще 200 тисяч строковиків, має сьогодні військо, втричі більше, ніж рік тому, коли росія відкрито напала на Україну. Так, техніки у них значно поменшало. Але орда величезна.
Цей лютий буде дуже лютим. Це буде дуже важкий місяць. Нам треба звикати до того, що ситуація не завжди буде складатися з переможних новин.
Збройні сили зроблять все можливе, але я закликаю до максимальної мобілізації всього суспільства: і фронт, і тил мають знати, що лютий буде важким. Але це останній масований удар, на який здатен путін.
Вистоїмо. Перейдемо в контратаку. Повернемо свої землі. Здобудемо Перемогу. Зараз час припиняти дріб’язкові інтриги і час мобілізувати все суспільство, і тоді все буде гаразд. ЗСУ до цього готові». 

Юрій БУТУСОВ, журналіст, про випадки, коли на фронт потрапляють непідготовлені новобранці:

 

 «Наші окремі частини, де мобілізованих готують три місяці і добирають та зрощують командирів, демонструють боєздатність. Але чому навіть через рік після початку вторгнення є непоодинокі випадки, коли на фронт направляють громадян України після тижня підготовки, коли направляють частини, де досі використовують збірні роти, бо нема боєздатних штатних? На словах у нас нібито бережуть людей, а на ділі берегти солдатів – значить їх якісно готувати та керувати. І цього не робиться.
Перемога не все спише. Нікому не спише. Є дуже багато відео трагедій, які не буде забуто… Скільки смертей треба, щоб керівники почали робити елементарні висновки?».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про скандал із закупівлею Міністерством оборони харчів за завищеними цінами, зокрема яєць за ціною нібито у 170 гривень за десяток:

 

  «На Банковій очухалися і через позитивних блогерів поперли гасити корупційні скандали ідеями про єдність і «неначасі». Блогери влади кажуть про сплановані атаки на Міністерство оборони та ІПСО (інформаційно-психологічна операція. – Ред.).
Насправді, спланована атака на Міноборони – це красти гроші в солдатів під час війни, а не викривати крадіжки. Викриття корупціонерів – не атака, а захист країни від бариг і мародерів. Не давайте ввести себе в оману».

Олександр МОТИЛЬ, американський історик українського походження, про відмову Німеччини надати Україні танки Leopard-2:

 

 «володимир путін сповнений рішучості боротися, навіть ціною сотень тисяч убитих своїх солдатів. Тому російська ескалація зупиниться лише тоді, коли її зупинять зовнішні сили, а це означає Україна та Захід. Німецькі танки Leopard-2 можуть змінити ситуацію, і німецькі політики про це знають. На жаль, їхня повільна реакція робить їх співучасниками загибелі українців і, таким чином, геноциду».

Telegram Channel