Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вперше всі очільники українських церков зустрілися з Папою Римським

Під час аудієнції з Франциском українські церковні діячі передали йому списки полонених медиків.

Фото із сайту vaticannews.va.

Вперше всі очільники українських церков зустрілися з Папою Римським

Онуфрія з упц мп, звісно, не було

Делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) зустрілась із Папою Римським Франциском. Про це повідомляє «Vatican news». Як зазначається, це перший такий візит українського міжконфесійного об’єднання до Ватикану (попередня зустріч ВРЦіРО з Єпископом Риму відбулася в Києві 24 червня 2001 року, в рамках візиту в Україну святого Івана Павла ІІ).

«Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший – деінде, але коли мама хвора, всі збираються разом», – сказав він, підкреслюючи, що в цьому випадку не йдеться про єврейську, ісламську, християнську, православну чи католицьку Україну, але про «маму Україну», задля якої всі гуртуються разом. «Це приклад перед обличчям величезної поверховності, яку сьогодні бачимо в нашій культурі», – заявив Франциск.

Глава ПЦУ Епіфаній повідомив, що на зустрічі Папу попросили продовжити молитву про Україну і боротьбу за правду. Папа запевнив, що молиться за Україну. «Не сумнівайтеся, я молюся за вас! Ношу вас у моєму серці та благаю Бога, щоби Він змилувався над цим настільки відважним народом!», – підкреслив Франциск.

«Не сумнівайтеся, я молюся за вас! Ношу вас у моєму серці та благаю Бога, щоби Він змилувався над цим настільки відважним народом!», – підкреслив Франциск.

Очільник УГКЦ Святослав Шевчук, своєю чергою, повідомив, що під час зустрічі передав Папі списки полонених медиків. «Передав Святішому Отцеві списки полонених медиків, які отримав напередодні від Поважної ради Ордену Святого Пантелеймона», – сказав він. Також він подякував Папі за лист до українського народу, його духовну близькість з нашим народом-мучеником, гуманітарну солідарність та міжнародну підтримку України.

Франциск запевнив, що «він є з нами у намаганні звільнити полонених та політичних в’язнів і ствердив, що молиться за Україну кожного дня».

Фото із сайту vaticannews.va.
Фото із сайту vaticannews.va.

 Читайте також на volyn.com.ua: «Папа Римський помолився разом із капеланом з Маріуполя за Україну».

Реклама Google

Telegram Channel