Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Комфортна та ненудна подорож: що взяти із собою

Написаний заздалегідь чекліст допоможе нічого не забути, але й не брати надлишкового.

Комфортна та ненудна подорож: що взяти із собою

Довгі подорожі завжди приносять певні незручності й виснажують. Коли через війну українські аеропорти не функціонують, а близьких людей розділяють тисячі кілометрів, поїздки з численними пересадками тривають багато годин і навіть діб. Складемо перелік базових речей, які варто взяти із собою, аби багаж не обтяжував, а дорога не втомлювала. 

Збираємо ручну поклажу обдумано

Речі, що знадобляться в дорозі, краще складати окремо незалежно від наявності валізи. Якщо поїздка передбачає багаж, усе зайве спакуйте туди. Написаний заздалегідь чекліст допоможе нічого не забути, але й не брати надлишкового.

Надувна дорожня подушка дає змогу подрімати або розслабити поперек під час довгого сидіння. Плед із тонкої тканини подарує тепло й затишок. Вода незамінна в спекотну погоду, а взимку доречно взяти термочашку. Сухі снеки (печиво, хлібці, злакові батончики, горіхи) стануть у пригоді. 

Вологі й сухі серветки, зубні щітка та паста, кульковий антиперспірант чи дезодорант-стік, складений гребінець для волосся — мінімальний набір засобів гігієни. За необхідності жінкам варто взяти парфуми в мініфлаконі, базову декоративну косметику, а чоловікам — електробритву. Аптечка обов'язково має містити жарознижувальні та знеболювальні засоби, ліки, які ви вживаєте на регулярній основі.

Смартфон, планшет чи електронна книга для координації поїздки та розваг. Паперові варіанти непрактичні в транспорті — покладіть їх у багаж. Як і ноутбук, якщо його можна замінити меншими гаджетами. Зарядні пристрої та повербанк підтримуватимуть техніку в робочому стані.

Дротові або Bluetooth-навушники незамінні для прослуховування музики та аудіокниг, перегляду фільмів, дзвінків і голосових повідомлень. Практичність других, коли можна навіть не брати до рук смартфон, важко переоцінити. В інтернет-магазині Eldorado.ua купити бездротові навушники можна в один клік, з декількома варіантами оплати й доставки, а також із використанням знижок та кешбеку. Опція порівняння характеристик дає змогу вибрати серед безлічі моделей аксесуар, який максимально задовольнить ваші потреби. 

 

Що ще врахувати

Ознайомтеся з правилами авіакомпанії та прикордонної служби країни в'їзду. Деякі предмети ви не можете взяти із собою, інші потребують особливого пакування чи декларування. Ще кілька практичних порад у підготовці до подорожі:

  • гігієнічні засоби беріть у тревел-форматі;

  • складений шопер може стати запасною тарою на випадок форс-мажорів;

  • компактний одноразовий дощовик практичніший, ніж парасолька;

  • найцінніші речі (квитки, документи, гаманець, смартфон) кладіть у маленьку сумку на пояс. 

Одягайтеся за «принципом капусти» для різної погоди. Якщо летите в кардинально інший клімат, верхній одяг краще в аеропорту класти в багаж чи діставати звідти — залиште для нього місце. Нехай ваші подорожі триватимуть у приємній компанії та будуть безпечними й комфортними. 

Telegram Channel