Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Тепловізори – революція у світі спостережної оптики

Фото opticstore.com.ua.

Тепловізори – революція у світі спостережної оптики

З моменту масового нашестя тепловізорів на ринок спостережної оптики пройшло не так багато часу. Можливості, які запропонували високотехнологічні прилади виявилися практично безмежними. Початковий орієнтир на пошук і спостереження в складних умовах взагалі не мав конкуренції. Навіть сучасна цифрова нічна оптика з потужною інфрачервоною підсвіткою виявлялася абсолютно безсилою на дистанціях більше 500 метрів. Тепловізори переступили цей поріг з моменту своєї появи.

Сфера цивільного застосування не обмежується лише полюванням або застосуванням при пошуково-рятувальних місіях. Тепловізори активно використовуються при патрулюванні і організаціях охоронних заходів, також енергетиками при виявленні теплових витоків і будівельниками при аналізі тепловтрат будівель і споруд. У єгерських і полювальних господарствах прилади допомагають контролювати чисельність популяції тварин, вчені спелеологи або натуралісти отримали потужний інструмент для досліджень.

Що пропонує український ринок тепловізорів

Ринок України є ласим шматочком від світового. Країна з 40 мільйонним населенням вважається дуже перспективною територією для будь-якого виробника тепловізорів, тому у нас представлені абсолютно всі світові бренди. Одним з ключових гравців є київська компанія Оптікс Сторе, де в каталозі з тепловізорами https://opticstore.com.ua/ua/catalog/teplovizory можна зустріти сотні моделей з усіх цінових категорій. Керівництво пишається прямими контактами з виробниками і являє дилерські послуги і офіційну гарантію. Персонал чудово орієнтується в питанні і допомагає з вибором рішень під конкретні завдання.

Як вибрати найкращий тепловізор

1. При виборі тепловізора, в першу чергу слід відштовхуватись від завдань, для яких він купується. Якщо вам потрібен ефективний прилад для пошуку, слід дивитися в бік потужних приладів з великим об'єктивом, і чутливим сенсором. Вартість таких тепловізорів може перевищувати кілька тисяч доларів. Більш бюджетні моделі, мають значно менші можливості. Для переважної кількості мисливців підійдуть прилади середнього сегмента, що дозволяють виявляти звірів на відстані до одного кілометра.

2. Розширений функціонал і захищеність. Переважна кількість тепловізорів вже за замовчуванням оснащені вбудованими функціями запису відео. Продукція деяких брендів має вбудований мікрофон. Ера цифрових технологій внесла свої корективи і перетворила звичайні прилади в потужні мультимедійні пристрої. Тепер все, що ви побачили на полюванні або при спостереженні за нічним життям тварин можна записати на відео для подальшого перегляду на екранах телевізорів або смартфонів. Всі прилади чудово захищені від проникнення вологи і можуть використовуватися в будь-яких погодних умовах.

Висновки: Тепловізор по праву вважається безальтернативним наглядовим приладом в складних погодних умовах. Якщо потрібно рішення задач саме в цих умовах, то покупка дорогого приладу повністю себе виправдовує.

 

Telegram Channel