Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Військовий експерт Світан: В армію треба мобілізувати держпосадовців і силовиків

Роман Світан.

Фото Гордон.

Військовий експерт Світан: В армію треба мобілізувати держпосадовців і силовиків

В Україні є проблеми з мобілізацією, критерії її проведення необхідно переглянути

 Таку думку в інтерв'ю виданню «Гордон» висловив український військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. «У нас однозначно є проблеми з мобілізацією. До того ж навіть не з мобілізацією, я б сказав, а, найімовірніше, з професійним наповненням армії як такої… Потрібно добирати людей за двома критеріями: профпридатність – це обов'язковий критерій. Тобто, людина має обов'язково хотіти.

Це поліція, це деякі охоронні структури, це митники, це прикордонники, СБУ...

Не лише могти, а ще й хотіти. Тобто має бути мотивація. Мотивація і профпридатність. Зараз оптимальний варіант, з огляду на ці два критерії, – піднімати держпосадовців, які мотивовані, вони все життя отримують від держави певне фінансування, плюс силовиків, які професійно придатні поводитися зі зброєю. Це поліція, це деякі охоронні структури, це митники, це прикордонники, СБУ... Тобто всі силові органи, до яких людей набирали за двома цими критеріями: мотивація та профпридатність», – сказав Світан.
Якщо людей і далі мобілізовувати «на вулиці» – це означає зазнавати великих втрат, «щонайменше 90 або 99 осіб [зі 100] просто убити, відправивши на війну», зазначив експерт.

Реклама Google

 

Telegram Channel