Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
путін може знову піти на Київ: у Польщі заявили про можливі напрямки наступу росії

Вистоїмо!

Фото Associated Press.

путін може знову піти на Київ: у Польщі заявили про можливі напрямки наступу росії

Російський наступ може бути вже навесні – у березні чи квітні

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що російський президент-диктатор Володимир Путін, ймовірно, планує знову оточити Київ. Окупанти під час нового наступу на можуть піти з двох-трьох різних напрямків.

Таку думку голова польського уряду висловив в інтерв'ю Bild, передає ТСН.

«Я думаю, що план Путіна і його людей, таких як Валерій Герасимов, новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. Готуючи всі ці плани, він, ймовірно, відчуває, що йому потрібно атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я думаю, що українці не можуть виключати наступу з білоруської північної частини України, щоб оточити Київ із заходу», - вважає Моравецький.

Це буде дуже жорсткий наступ. 

Він висловив припущення про те, що ця зима тепла, а тому вогка земля не підходить для важких танків, артилерії та іншої техніки. Ймовірно, вважає, польський прем'єр, «Путін захоче дочекатися, поки висохне весь бруд, болота і не дуже підготовлений ґрунт для наступу».

Моравецький каже, що цей російський наступ може бути вже навесні - у березні чи квітні. Щобільше - Москва мобілізувала вже 200 до 250 тис. нових солдатів. Крім того, РФ має «багато боєприпасів, багато зброї і багато людей». Він такж наголошує, що «ресурси Росії дійсно великі».

«Це буде дуже жорсткий наступ. Я думаю, що, на жаль, він не тільки сповнений ненависті до України, але також хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається, і він знову нападе на Київ, так, у мене є ці побоювання», - розповів голова уряду.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel