Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Художній музей Луцька відкрив першу виставку з часів війни

Імпреза «Образ і метафора» – перша ластівка з 2022 року.

Фото: Художній музей м. Луцька.

Художній музей Луцька відкрив першу виставку з часів війни

Цього року музею виповнюється 50 літ

– Виставковий сезон 2023 у Художньому музеї розпочато! – запевнили на фейсбук-сторінці працівники цієї установи.

Йдеться про експозицію «Образ і метафора», що розпочинає виставковий сезон 2023 року. Мистецькі твори шести художників демонструють неповторний погляд на навколишній світ кожного з них.

 

 

 

«Сьогодні прийшов час нової виставки. На тлі війни ми все ж вирішили відзначити нашу велику дату. Тут представлено роботи відомих художників Луцька: Богдана Ясинського, Елеонори Сабової-Дишко, Олександра Дишка, Наталі Кумановської, Сергія Корсая, Геннадія Юр'єва. Вони можуть дискутувати один з одним, суперечити один одному, зчинити протистояння… Але їх пов’язує надзвичайно відповідальне ставлення до творчості. Кожен із цих художників володіє своїми образами, своїми улюбленими темами, які по-своєму творять метафори. І ця тема об’єднує абсолютно неподібних між собою людей. Кожен з них має свою концепцію, але вони вже сьогодні витворюють мистецьке обличчя Луцька та України», – звернулася до гостей директорка музею Зоя Навроцька.

З-поміж художників (учасників виставки «Образ і метафора») зі своїми коментарями про виставку звернулись Наталя Кумановська і Богдан Ясинський. Було багато щирих посмішок, слів вдячності, спільних планів на майбутнє. Присутні підтримали ідею оголосити цей рік «Роком Художнього музею», адже 6 листопада він відзначатиме своє 50-річчя. Свою підтримку щодо проведення низки подій з нагоди 50-річчя Художнього музею висловила Тетяна Гнатів, очільниця Департаменту культури Луцької міської ради.

Присутні підтримали ідею оголосити цей рік «Роком Художнього музею».

Виставка «Образ і метафора» - це перший захід, який став своєрідним зачином усіх наступних подій впродовж року. А це творчі зустрічі, майстер-класи, семінари - усе, що є нині актуальним з царині мистецтва. На зустрічі лунали слова про очікування перемоги українського воїнства та мир на нашій благословенній землі!

Художній музей було відкрито 6 листопада 1973 року. Нині ж, у 2023 році, установа відзначатиме пів століття діяльності.

Читайте також: «Завдяки знаменитій Аді Роговцевій Колодяжненський музей має подарунок»

Реклама Google

Telegram Channel