Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Нідерланди разом із ФРН та Данією готуються передати Україні близько 100 танків Leopard

Допомога дуже важлива.

Фото: Мілітарний.

Нідерланди разом із ФРН та Данією готуються передати Україні близько 100 танків Leopard

Світ продовжує підтримувати Україну

Нідерланди разом із Німеччиною та Данією збираються передати Україні близько 100 танків Leopard. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві, пише УНН.

«Ми вітаємо нещодавнє рішення Гааги передати нам ЗРК Patriot, і це для нас велика допомога і потужний внесок у танкову коаліцію, яку ми проговорювали: Нідерланди разом із партнерами, з Німеччиною, разом із партнерами з Данії готуються передати Україні біля 100 танків Leopard», - сказав Зеленський.

Сторони також обговорили сьогодні й інші збройні потреби нашої держави, нашого захисту України та всієї європейської спільноти від російського реваншизму.

Як вказав Президент у соцмережах за підсумками переговорів, «сторони також обговорили сьогодні й інші збройні потреби нашої держави, нашого захисту України та всієї європейської спільноти від російського реваншизму». «Маємо спільне розуміння з Нідерландами того, що не може бути жодних табу щодо постачання та підтримки зброєю нашої армії, нашої України, тому що це підтримка і захист нашого суверенітету», - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Нідерланди є одним із лідерів у військовій, фінансовій, гуманітарній сфері, юридичній допомозі Україні.

«Дякую тобі, Марку, і загалом Нідерландам за підтримку міжнародних ініціатив, зокрема української формули миру. Нідерланди готові бути лідером у відновленні справедливості, і це один із пунктів формули миру й одна з ключових передумов відновлення надійної безпеки України, Європи та всього вільного світу. Агресор повинен відповідати за агресію. Зокрема, усі вбивці, терористи й кати повинні бути притягнуті до відповідальності. І я впевнений, це буде», - вказав Зеленський.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру 10 суддям конституційного суду рф.

Реклама Google

Telegram Channel