Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Мюнхенській безпековій конференції Зеленський оцінив ймовірність нападу з білорусі

Володимир Зеленський.

Фото Гордон.

На Мюнхенській безпековій конференції Зеленський оцінив ймовірність нападу з білорусі

Білоруське суспільство не підтримує війну, яку в лютому 2022 року проти України розпочала Росія, ризику нападу з боку Білорусі станом на сьогодні немає

Про це 17 лютого під час виступу на 59-й Мюнхенській конференції з безпеки (MSC) у режимі онлайн заявив президент України Володимир Зеленський. Захід транслювали на сторінці конференції в YouTube.
«Ми вважаємо, що станом на сьогодні імовірності й високого ризику [нападу з боку Білорусі] немає. Вони можуть піти з боку Білорусі, але це складно... Складно затягнути білоруських воїнів до себе, до їхнього складу, – сказав Зеленський. – Білоруси в принципі... не хочуть воювати з Україною, не хоче більшість суспільства. Ми маємо цифри аналітичні – приблизно 80%. Дуже складно отримати підтримку в Білорусі цього процессу».

Ми маємо цифри аналітичні – приблизно 80%.

Якщо це станеться, продовжив президент України, «це буде велика історична помилка» Білорусі.
«Одне – це коли з їхньої території... летять ракети і авіація, з територій, які вони не контролюють... Інша справа – якщо ти свідомо... приєднуєшся до російських терористів. У цей момент ти стаєш терористом. І також перетворюєш Білорусь на частину терористичного режиму [президента РФ Володимира] Путіна й цієї загарбницької війни. І водночас стаєш суб'єктом майбутньої поразки, суду, трибуналу, відшкодування за все те, що Росія зробила і продовжує робити. Ми вважаємо, що сил недостатньо, і всі, хто прийде на нашу землю, – точно не повернуться. Це не залякування… Ми захищаємо себе», – резюмував Зеленський.
59-та Мюнхенська конференція з безпеки (MSC) почала роботу 17 лютого, заходи триватимуть до 19 лютого. У центрі уваги MSC буде Україна, пише «Гордон».

Реклама Google

Telegram Channel