Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Дуда пояснив, чому Польща відмовляється надати Україні літаки

Анджей Дуда каже, що авіаційний парк країни не такий великий.

Фото УНН.

Дуда пояснив, чому Польща відмовляється надати Україні літаки

Глава дружньої держави заявив, що рішення про відмову було складним

Наразі на озброєнні Польщі знаходяться радянські літаки МіГ-29 та 48 літаків F-16, яких наразі не вистачає самій країні. Про це в інтервʼю розповів президент Польщі Анджей Дуда, передає УНН.

Цих літаків всього 48, не так багато. На одному американському авіаносці – 100 літаків. Тож для потенціалу нашої країни це небагато.

«Звичайно, це нелегке рішення для нас. Ми не є країною, яка є потентатом, коли йдеться про ВПС, особливо коли йдеться про літаки. У нас все ще деякі літаки з радянських часів, які куплені у СРСР або у Німеччини. Ми отримали партію МіГ-29 за символічні кошти, це були сучасні літаки за тодішніми мірками. Сьогодні деякі з цих літаків все ще перебувають на озброєнні польської армії. Але крім них в нас ще є F-16, які ми купили у США в рамках модернізації польських ВПС. Цих літаків всього 48, не так багато. На одному американському авіаносці – 100 літаків. Тож для потенціалу нашої країни це небагато», – розповів Дуда.

Наразі Польща замовила зі США дві ескадрильї літаків F-35 та сучасні винищувачі FA-50 з Південної Кореї. Очікується, що ці літаки будуть поставлені до Польщі наприкінці цього року.

«Але це майбутнє. Сьогодні факти такі, що нам не вистачає сучасних літаків F-16, які чудово захищають наш повітряний простір, а також дозволяють нам виконувати місію повітряного патрулювання в інших країнах Альянсу. Тому відмова від будь-яких з цих літаків – дуже суперечливе і серйозне рішення. Особливо з огляду на те, що вони потребують значних коштів на технічне обслуговування», – зазначив Дуда.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel