Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Летить на 300 кілометрів: Наєв розповів, якою українською зброєю ЗСУ б’є ворога

РК «Вільха».

Фото Укрінформ.

Летить на 300 кілометрів: Наєв розповів, якою українською зброєю ЗСУ б’є ворога

У боротьбі проти російського агресора захисникам України допомагає високоточна зброя, зокрема вітчизнянго виробництва

У знищенні окупантів ефективно себе показали українські протитанковий ракетний комплекс типу «Стугна», тактичний ракетний комплекс «Вільха» та протикорабельний комплекс «Нептун».

Про це в інтерв'ю «Армія Inform» розповів командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Він уточнив, що «Стугна» здатна вражати ворожі цілі на відстані до 5 км, «Вільха» – до 100 км, «Нептун» – до 300 км.

«Вільха» – до 100 км, «Нептун» – до 300 км.

Наєв наголосив, що сучасні високоточні зразки озброєння та військової техніки дозволяють завдавати значних втрат противнику. Тому наявність у ЗСУ високоточної зброї всього спектра дії (тактичного, оперативного та стратегічного) та різних видів базування і боєприпасів у достатній кількості є надзвичайно важливою.

Окрім вітчизняної зброї, бити окупантів на фронті допомагають іноземні зразки озброєння, наприклад, протитанкові ракетні комплекси Javelin, артилерійські системи калібру 155 мм Cаesar французького виробництва, М777 американського виробництва, Кrab польського виробництва, PzH 2000 німецького виробництва тощо, а також РСЗВ HIMARS, MLRS-270 дальністю дій до 80 км. Їх постачання Україні налагоджено, зазначив командувач ОС.

Реклама Google

Telegram Channel