Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Пояснили, чи планують в Україні розсилати повістки через «Дію»

 Повісток у «Дії» не буде.

Фото Слово і діло.

Пояснили, чи планують в Україні розсилати повістки через «Дію»

Центр протидії дезінформації при Міністерстві цифрової трансформації України спростував чутки про те, що повістки військовозобов'язаним будуть роздаватися через мобільний додаток «Дія»

У Центрі закликали довіряти тільки перевіреній інформації.

Про це йдеться у заяві ЦПД, зробленій у відповідь на слова комісара Харківського ТЦК про те, що у майбутньому вручення повістко через «Дію» буде можливим. У Мінцифри запевняють, що повісток у «Дії» не буде, пише Обозреватель.

«Військовий комісар Харківського ТЦК Володимир Арап заявив, що в майбутньому люди зможуть отримувати повістки через «Дію» і виклики в ТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. Резонансна заява військкома не відповідає дійсності – в Міністерстві цифрової трансформації наголосили, що повісток у «Дії» не буде», – йдеться у заяві ЦПД.

«Є встановлений порядок видачі повісток військовозобов’язаним, він актуалізований і в тій нормативці, яка вийшла. Як бачимо, там питання «Дії» взагалі не стоїть».

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік також спростував інформацію, озвучену харківським військовим комісаром.

«Є встановлений порядок видачі повісток військовозобов’язаним, він актуалізований і в тій нормативці, яка вийшла. Як бачимо, там питання «Дії» взагалі не стоїть», – заявив Мстислав Банік.

Реклама Google

Telegram Channel