Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
До Києва приїхав прем'єр Японії

Японія активно займається проблемами України.

Скріншот з відео NHK.

До Києва приїхав прем'єр Японії

Японський лідер вперше відвідає Україну з моменту повномасштабного російського вторгнення

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув до Києва, передає NHK WORLD-JAPAN з посиланням на японську владу. Раніше візит не анонсувався.

Як інформує Дзеркало тижня, представники уряду та правлячої партії зазначили, що в Україну Кісіда виїхав із Індії. Раніше повідомлялося, що це перший візит лідера Японії до України з початку повномасштабного вторгнення РФ.

У Києві японський прем'єр планує провести переговори із президентом України Володимиром Зеленським. Повідомлялося, що Кісіда планує заявити Зеленському, що Японія, де цього року відбудеться зустріч «Великої сімки», прагнутиме до міжнародної єдності. Зокрема, це проявлятиметься у введенні суворих санкцій проти Росії.

Повідомлялося, що Кісіда планує заявити Зеленському, що Японія, де цього року відбудеться зустріч «Великої сімки», прагнутиме до міжнародної єдності. Зокрема, це проявлятиметься у введенні суворих санкцій проти Росії.

Крім того, очікується, що японський прем’єр скаже про продовження максимальної підтримки України, зокрема у сфері відновлення та гуманітарної допомоги.

Читайте також: «Як лучанка пропагує в Японії українську калину й Ліну Костенко»

Нагадаємо, Японія активно займається проблемами України і, як очікується, у «належний час» представить плани підтримки Києва у боротьбі з вторгненням Росії. До речі, Японія зараз головує у «Групі семи». І Кісіда хотів відвідати Київ до саміту G7, який відбудеться у травні у Хіросімі.

Реклама Google

Telegram Channel