Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У селах ФАПам дозволили відпускати ліки за договором, можуть з'явитися мобільні аптеки

Запускають можливість мобільних аптек, які будуть у визначений час приїжджати в населений пункт.

Фото: УНН.

У селах ФАПам дозволили відпускати ліки за договором, можуть з'явитися мобільні аптеки

Наразі в Україні є проблеми з доступністю аптек у сільській місцевості

МОЗ запускає можливість роботи мобільних аптек, які будуть у визначений час приїжджати в населений пункт, та розглядає питання впровадження вендингових апаратів для продажу лікарських засобів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі «Сніданку з 1+1» , передає кореспондент УНН.

«Ми прибрали бар'єри, які не дозволяли сімейному лікарю підписувати більше ніж 2 тис. декларацій, якщо ви наразі прийдете до медичного закладу, вам не мають права відмовити в підписанні декларації», - сказав Ляшко.

За його словами, наразі в Україні є проблеми з доступністю аптек у сільській місцевості.

«Ми подивилися кількість населених пунктів, які мають аптечний пункт або аптеку, побачили, що цього не достатньо... Ми проаналізували ліцензійні умови й дозволили працівникам ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт – ред.) відпускати лікарські засоби за договором з аптечною мережею», - розповів Ляшко.

«Ми проаналізували ліцензійні умови й дозволили працівникам ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт – ред.) відпускати лікарські засоби за договором з аптечною мережею», - розповів Ляшко.

Також він зазначив, що МОЗ, зокрема, переглядає вимоги до відкриття аптек.

«Ми запускаємо три ключових моменти, переглядаємо вимоги, щоб відкрити аптеку, запускаємо можливість мобільних аптек, які будуть у визначений час приїжджати в населений пункт та розглядаємо питання вендингових апаратів (для продажу лікарських засобів – ред.)», - сказав Ляшко.

Доповнення

З 1 квітня рецептурні ліки можна буде придбати в аптеці за електронним рецептом, паперові рецепти продовжать діяти, щонайменше до закінчення воєнного стану. МОЗ не розширює та не змінює перелік рецептурних ліків.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляв, що впровадження електронного рецепта – це не посилення контролю, а лише додатковий сервіс.

Читайте також: «Слуга» Тищенко знову вляпався: здивував депутатською «уніформою»

Реклама Google

Telegram Channel