Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Ще в одній громаді на Волині заборонили діяльність церков московського патріархату

Парафій московської церкви на Волині поменшає.

Фото Pxhere.

Ще в одній громаді на Волині заборонили діяльність церков московського патріархату

В упцмп забрали право постійного користування земельними ділянками у Нововолинській громаді

Сьогодні на 21-й позачерговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Нововолинської міської територіальної громади». Ним зокрема припиняється  право постійного користування земельними ділянками.

Йдеться про такі культові споруди, розміщені на території громади: Свято-Вознесенську церкву, Свято-Успенський Низкиницький чоловічий монастир та  церкву Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Депутати ухвалили рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Нововолинської міської територіальної громади».

А також обранці зобов’язали балансоутримувачів розірвати договори оренди ще на два приміщення, якими користувалися громади мп. На сесії благочинний Нововолинської округи, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес подякував депутатам за виважене актуальне рішення, продиктоване кровопролитним подвигом кращих синів і дочок України.

Рішення прийняли одностайно 23 голосами.

 Депутат облради та помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч зазначив, що Нововолинська громада перша серед громад Волині приймає рішення про заборону упц мп. Перед тим аналогічні рішення прийняли на сесії Волинської обласної ради та на сесії Володимирської районної ради.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel