Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
 Мирон Маркевич повертається до своєї попередньої команди. На жаль, не «Волині»...

72-річний Мирон Маркевич любить рибальство і музику. Називає себе «старим бітломаном».

Фото із сайту fckarpaty.org.ua.

Мирон Маркевич повертається до своєї попередньої команди. На жаль, не «Волині»...

Остання новина на офіційному сайті луцького клубу датується 7 лютого 2022 року

«Карпати» Львів офіційно повідомили про призначення на посаду головного тренера Мирона Маркевича. Умови контракту не повідомляються.

На посаді головного тренера «Карпат» Маркевич замінив Андрія Тлумака, який не впорався із завданням виходу в УПЛ.

У ЗМІ вже з'являлася інформація про те, що Маркевич приходить під 3-річний проєкт, а до його тренерського штабу ввійдуть Андрій Сапуга, Богдан Стронцицький і Володимир Єзерський.

Маркевич повертається до тренерської роботи після 7-річної паузи. Попереднім місцем його роботи був «Дніпро», яким він керував у 2014 – 2016 роках.

Для Маркевича це п'ятий прихід на посаду головного тренера «Карпат». Раніше він керував командою в 1992 – 1995, 1996 – 1998, 2001 – 2002 і 2002 – 2004 роках.

У 1991 – 1992 роках Мирон Богданович очолював і луцьку «Волинь». На жаль, остання новина на офіційному сайті луцького клубу датується 7 лютого 2022 року...

Як зазначає офіційний сайт «Карпат»

«Один із найтитулованіших українських тренерів народився 1-го лютого 1951 року у Винниках. Першим тренером Мирона Маркевича був його батько Богдан Дмитрович. Згодом він займався у групі підготовки львівських «Карпат», а на початку 70-х Маркевич-молодший потрапив до головної команди.

Найкращі роки його футбольної кар’єри минули у Луцьку, де він завершував кар'єру гравця, а пізніше розпочав тренерську діяльність у місцевому «Торпедо» («Волині»).

У 1990-х Мирон Богданович повернувся до Львова у якості тренера і став символом головних перемог «Карпат» у часи Незалежної України: вивів команду до фіналу Кубку України та виграв бронзові нагороди 1998-го.

Особливою постать Мирона Маркевича є і для Харкова, де тренер протягом семи сезонів поспіль вигравав медалі чемпіонатів України з тамтешнім «Металістом». Крім того, харківяни пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА. Через три роки Маркевич перевершив це досягнення з «Дніпром», який вийшов до фіналу Ліги Європи УЄФА.

У тренерській біографії Мирона Маркевича є робота з національною командою України, а також досвід функціонера – протягом п’яти років він очолював комітет національних збірних ФФУ/УАФ.

ФК «Карпати» ставить перед собою амбітні плани. Ми переконані, що головний тренер Мирон Маркевич стане запорукою реалізації цих планів і виведе команду на чільні місця у вищому футбольному дивізіоні».

Читайте також: 

= «Усик послав Ломаченка вслід за російським кораблем»;

= «Назвали страшну цифру загиблих українських спортсменів на війні з Росією»;

«Радник голови Волинської ОДА про румунський паспорт зрадника-земляка: «Може, серед родичів Тимощука був граф Дракула?».

Реклама Google

Telegram Channel