Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Українські волейболісти відмовляються грати за збірну, бо в них мала зарплата?

А нинішній склад головної команди країни – один із найсильніших в історії.

Фото із сайту fvu.in.ua.

Українські волейболісти відмовляються грати за збірну, бо в них мала зарплата?

Першим озвучив, що команда має розбіжності з керівництвом ФВУ, її лідер та капітан Олег Плотницький

Усе йде до того, що найближчі турніри національна збірна України зіграє не в найсильнішому складі через розбіжності гравців із керівництвом Федерації волейболу України.

Про це вчора заявив лідер і капітан команди 26-річний Олег Плотницький (догравальник італійського клубу «Сір Сафети Суса» з міста Перуджа).

«Ми вдячні всім хто підтримує національну збірну з волейболу. Ми вдячні нашим ЗСУ за можливість грати та захищати нашу країну на світовій арені.

На сьогоднішній день є розбіжність у базових моментах між командою та керівництвом ФВУ. Тому нашою командою Gold Generation були обговорені наші подальші дії в звʼязку з неспівпрацею ФВУ з членами збірної України з волейболу.

Ми з повною відповідальністю хочемо повідомити наших вболівальників та шанувальників що на найближчих двох турнірах збірна команда може бути представлена не в повному складі. Подальші коментарі будуть згодом, якщо не знайдемо спільну мову. Слава Україні, шануйтесь».

Тим часом журналіст Андрій Сеньків розповів нові подробиці конфлікту. Виявляється, гравці збірної незадоволені розміром заробітної плати та премій. Також волейболісти досі не отримали премію від ЄКВ за вихід до фіналу Золотої Євроліги.

Зараз команда тренується у Варшаві, а не в Ризі. Це зумовлено відсутністю прямих рейсів з Латвії у Катар для участі в турнірі претендентів. Через це Епіцентр, що займається фінансуванням збірної, вирішив базуватися у Варшаві. Це теж не влаштовує національну команду.

Колектив також невдоволений публічною критикою з боку президента ФВУ Михайла Мельника.

Після поразки у фіналі Євроліги Мельник повідомив, що команді забракло стійкості, щоб витримати тиск суперників, але «судячи з особистого спілкування, впевненості в собі нашим гравцям не бракує».

«Враховуючи, що поки що точок дотику немає, то виходити, що пул гравців з Плотницьким, Семенюком та іншими не гратиме за збірну на турнірі претендентів та на Євро... Фактично треба буде збирати нову команду. Що насправді досить ймовірно. Президент ФВУ Мельник на жодні компроміси не йде. Гравці – теж. Словом, треш. Сподіваюся, що домовляться. Бо прямо зараз виглядає так, що винні обидві сторони. А страждає – український волейбол», – заявив журналіст.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України з волейболу посіла 2-ге місце в Євролізі 2023, поступившись у фіналі Туреччині – 2:3, та виборола право на участь у Челленджер Кап 2023, де з 27 до 30 липня у катарському місті Доха 8 збірних команд проведуть турнір за єдину путівку до Ліги націй-2024 з волейболу.

Суперником збірної України в 1/4 фіналу 28 липня стане команда Китаю, яка невдало виступала у Лізі націй-2023.

Переможець пари Китай – Україна у півфіналі зіграє 29 липня проти Туреччини або Домініканської Республіки. Фінал і матч за 3-є місце – 30 липня.

Фото із сайту sport.ua.
Фото із сайту sport.ua.

 Читайте також:

= «Футболіст Роналду обманює покупців своєї брендової води»;

«Подякував за те, що Ахметов сказав про нього: «Щоб я більше не бачив цього тренера»?»;

= «У селищі на Волині можна пограти гігантські шашки»;

= «Українки отримають 100 тисяч євро призових (Відео)»;

= «Фірма Героя України продає пальне російським окупантам (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel