Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
У збірній України з волейболу покарали головного бунтівника?

Латвійський ренер «синьо-жовтих» Угіс Крастіньш відрахував зі складу команди Віталія Щиткова.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

У збірній України з волейболу покарали головного бунтівника?

З команди №1 країни відраховано 31-річного Віталія Щиткова

В ці дні волейбольна громадськість країни обговорює конфлікт у нашій збірній, яка, здавалось би, перебуває зараз на своєму злеті. Чого вартий вихід у фінал європейської Золотої ліги-2023, де наші в напруженій боротьбі поступилися Туреччині – 2:3.

І перед наступним важливим кроком команди – участю в Кубку претендентів, де виборюватиметься єдина путівка на потрапляння в Лігу націй-2024, заговорили, що в Катар можуть поїхати не всі найсильніші. А все через конфлікт між гравцями збірної і Федерацією волейболу України.

За словами журналіста Андрія Сеньківа, гравці збірної незадоволені розміром заробітної плати та премій. Також волейболісти досі не отримали премію від ЄКВ за вихід до фіналу Золотої Євроліги (призові в розмірі 100 тисяч євро (з вирахуванням податків згідно з податковим законодавством Євросоюзу) за друге місце в Золотій Євролізі ще не надійшли, не виплатили поки преміальних спонсори).

Колектив також невдоволений публічною критикою з боку президента ФВУ Михайла Мельника. Нібито після поразки у фіналі Євроліги Мельник повідомив, що команді забракло стійкості, щоб витримати тиск суперників, але «судячи з особистого спілкування, впевненості в собі нашим гравцям не бракує»...

І ось нарешті більш-менш приємна новина з табору збірної: національна команда все ж відправиться до Катару майже повним складом!

Про розв'язання конфлікту гравців із Федерацією волейболу України з посиланням на власні джерела розповів портал Sport.ua.

Конфлікт між гравцями, керівництвом Федерації та спонсорами команди вдалося уладнати. Втім, на Кубок претендентів до Катару збірна поїде без зв’язуючого Віталія Щиткова (на фото – в кружку).

Гравця звільнив тренер збірної Угіс Крастіньш. В команді Щиткова замінить Сергій Євстратов. При цьому причини конфлікту жодна зі сторін так і не назвала.

Але натяк на те, хто був ініціатором конфлікту, доволі прозорий.

Латвійський ренер «синьо-жовтих» Угіс Крастіньш відрахував зі складу команди Віталія Щиткова.
Латвійський ренер «синьо-жовтих» Угіс Крастіньш відрахував зі складу команди Віталія Щиткова. Фотоколаж із сайту informator.ua.

 Як зазначає Sport.ua, «Щитков – чинний чемпіон України у складі «Прометея». Після початку російсько-української війни він двічі їздив виступати в чемпіонаті країни-агресора: у 2014/2015-му – за «Динамо» з ленінградської області; в 2018/2019-му – за «Тюмень». Під час виступів за «Серце Поділля» з Вінниці і «Житичі-Полісся» з Житомира Віталій, за нашою інформацією, був ініціатором конфліктних ситуацій всередині колективу».

З 27 до 30 липня у катарському місті Доха 8 збірних команд проведуть турнір (Челленджер Кап 2023) за єдину путівку до Ліги націй-2024 з волейболу.

Суперником збірної України в 1/4 фіналу 28 липня буде команда Китаю, яка невдало виступала у Лізі націй-2023.

Переможець пари Китай – Україна у півфіналі зіграє 29 липня проти Туреччини або Домініканської Республіки. Фінал і матч за 3-є місце – 30 липня.

Фото із сайту sport.ua.
Фото із сайту sport.ua.

 Читайте також:

= «Українські волейболісти відмовляються грати за збірну, бо в них мала зарплата?»;

= «Футболіст Роналду обманює покупців своєї брендової води»;

«Подякував за те, що Ахметов сказав про нього: «Щоб я більше не бачив цього тренера»?»;

= «У селищі на Волині можна пограти гігантські шашки»;

= «Українки отримають 100 тисяч євро призових (Відео)»;

= «Фірма Героя України продає пальне російським окупантам (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel