Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У волинському місті презентували книгу про святого Володимира

Юрій Диба у своїй праці сфокусував увагу на дослідженні родоводу святого Володимира по лінії матері.

Фото: Нововолинська міська рада.

У волинському місті презентували книгу про святого Володимира

Автор видання – український науковець, історик, доктор архітектури, професор – Юрій Диба

28 липня, до Дня Української Державності, у Нововолинській центральній міській бібліотеці відбулася презентація книги Юрія Диби «Батьківщина святого Володимира: Волинська земля у подіях Х століття» (Міждисциплінарні нариси ранньої історії Руси-України). Про це інформує пресслужба Нововолинської міськради.

Автор видання – український науковець, історик, доктор архітектури, професор, викладач Національного університету «Львівська політехніка» поінформував про закладений у книзі сюжет.

 

 

 

Юрій Диба у своїй праці сфокусував увагу на дослідженні родоводу святого Володимира по лінії матері та характеристиці образу історичної постаті, його дій та вчинків. Спираючись на опрацьовані джерела, науковець припускає, що великий князь України-Русі міг бути родом з села Будятичі, яке зараз межує з Нововолинськом.

Спираючись на опрацьовані джерела, науковець припускає, що великий князь України-Русі міг бути родом з села Будятичі, яке зараз межує з Нововолинськом.

До дискусії долучилися Святослав Терський – український науковець, археолог, доктор історичних наук, професор, викладач Національного університету «Львівська політехніка».

 

 

  Петро Кралюк – український письменник, доктор філософії, історик, професор, проректор Національного університету «Острозька академія» та Юрій Велінець – історик, доктор філософії, провідний спеціаліст Нововолинського історичного музею.

Усі охочі мали можливість поставити питання автору книги та подискутувати.

Захід організували ГО «Русовичі» (керівниця Марія Доліновська) та Нововолинський історичний музей.

Читайте також:Про нього буде книга і фільм: Порошенко з побратимами поділилися спогадами про Гліба Бабіча

Реклама Google

Telegram Channel