Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
6-разова чемпіонка світу Ольга Харлан хочі і залишилась без медалі, але стала Героїнею чемпіонату світу

А медалі ще будуть!

Фото – suspilne.media.

6-разова чемпіонка світу Ольга Харлан хочі і залишилась без медалі, але стала Героїнею чемпіонату світу

Її вирішальний укол у поєдинку проти команди США вивів Україну у півфінал турніру – 45:44! Щоправда, далі два медальні поєдинки ми програли

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях закінчила виступи на чемпіонаті світу, що проходить в італійському Мілані. Українки зупинилися за крок від медалі, посівше четверте місце.

Про це повідомляє Суспільне спорт.

Командні змагання з фехтування на шаблях замикають програму чемпіонату світу-2023 для збірної України. В усіх інших видах зброї українці не доходили до півфіналу: найкращим результатом на турнірі був чвертьфінал у жіночій шпазі.

У командному турнірі з фехтування на шаблях жіноча збірна України виступала в складі Аліни Комащук, Юлії Бакастової, Олени Кравацької, а також Ольги Харлан. Лідерці збірної України, зокрема, надали дозвіл на виступ у жіночому командному турнірі, призупинивши термін дії дискваліфікації, яку вона отримала за відмову від рукостискання з нейтральною росіянкою Анною Смірновою.

Виступи на чемпіонаті світу жіноча команда шаблісток розпочала у суботу, 29 липня, подолавши два раунди.

Спершу українки здолали Узбекистан - 45:27, а потім - четверту сіяну Італію (45:33), вийшовши до чвертьфіналу.

У чверть фіналі українки зустрічалися проти команди США. І здобули вольову перемогу: спершу відігралися з рахунку 11:20, тоді втратили перевагу «+5» (з 35:30 в 39:40). Зрештою, результат визначив «чемпіонський» укол від Ольги Харлан - 45:44.

Боротьбу за вихід до фінал Україна мала провести проти Франції - віцечемпіонок світу та Олімпіади-2020. У разі перемоги українки мали можливість вперше за сім років потрапити у фінал рівня чемпіонату світу чи Олімпіади у жіночій командній шаблі.

У півфіналі Україна поступилася Франції 32:45. І могла лише поборотися за «бронзу» у поєдинку проти Республіки Кореї, яка в іншому півфіналі поступилася чинним чемпіонкам Угорщині.

Проте і у «бронзовому» фіналі Україна зазнала поразки. Українські фехтувальниці програли з аналогічним рахунком, що й у півфіналі - 32:45, і посіли підсумкове четверте місце на турнірі.

Читайте також: Син і внук волинянина, якого нагородив президент Зеленський, воюють на фронті (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel