Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Паша-Мерседес» погрожував новому наміснику Лаври і надсилав прокльони (Відео)

Архімандрит уже ПЦУ Авраамій (Лотиш) виконує роль намісника Києво-Печерської лаври після видворення звідти московських попів.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

«Паша-Мерседес» погрожував новому наміснику Лаври і надсилав прокльони (Відео)

Архімандрит Авраамій впевнений, що прокльони від екснамісника свідчать лише про безсилля упц мп

 Після вигнання упц мп у Лаврі почали проводити богослужіння українською, що раніше було заборонено. 

Колишній намісник Києво-Печерської Лаври «Паша-Мерседес», справу якого незабаром буде скеровано до суду, погрожував новопризначеному виконувачу обов'язків намісника Києво-Печерської Лаври архімандриту Авраамію, надсилаючи гнівні повідомлення.

Про це архімандрит Авраамій розповів в інтерв’ю програмі «Схеми», інформує УНІАН. Також у святині відбуваються молебні за українських військових, які за «панування» упц мп у Лаврі не проходили.

Архімандрит також розповів, чому перейшов від упц мп до ПЦУ лише у березні, після чого зміг отримати посаду в.о. намісника Лаври.

«Запитують багато: чому не раніше, чому тільки зараз? А тому що не було альтернативи, тому що не хотілося покидати Лавру, хотілося тут бути й молитися… І коли тільки з’явилася така альтернатива, мною було прийнято рішення долучитися до ПЦУ», - сказав він.

За словами священнослужителя, з початку повномасштабного вторгнення він та інші священники та монахи очікували, що упц мп розірве усі зв’язки з москвою.

«Ці їхні залякування, погрози та переслідування лише загартовують мене та свідчать про те, що я – на правильному шляху… Їхні методи – це московські методи. Заборонити, залякати. Це говорить про їхню малоосвіченість, а також безсилля», – вважає він.

Повідомлення з погрозами та прокльонами архімандриту надсилав й екс-намісник Лаври Павло.

Отець Авраамій розповів, що «Паша-Мерседес» у спільноті священнослужителів був відомий своєю любов’ю до руського миру та по-різному ставився до прихильного до Росії духовенства та до духовенства із проукраїнською позицією.

Справа Паші Мереседеса – що відомо

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня «Паша-Мерседес» отримав підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі і виправданні російської агресії. Тоді суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Згодом екс-наміснику Лаври повідомили про підозру й в порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань та виправдовуванні збройної агресії рф, вчиненому повторно. Також йому змінили запобіжний захід, відправивши під варту з альтернативою застави у 33,3 млн грн.

На початку серпня за Лебідя внесли застави і він вийшов із СІЗО. Своєю чергою, у Службі безпеки України наголосили, що це не вплине на справедливий розгляд його справи у суді.

З середини серпня «Паша-Мерседес» перебуває у лікарні через проблеми із серцем.

Читайте також: «1+1» тепер буде проти Зеленського?».

Реклама Google

Telegram Channel