Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Як укорінити живці: лайфхаки для садівників

Вода з часом випаровується, але її краще не змінювати, а просто поступово додавати свіжу.

Фото із сайту youtube.com.

Як укорінити живці: лайфхаки для садівників

Досвідчені садівники, крім купованих, успішно використовують натуральні стимулятори для утворення коренів на пагонах

Вода з-під верби. У ємність із водою ставлять гілки верби, очікують появи коренів у них, потім вербу забирають. Вода, що залишилася, – ефективний стимулятор росту. У неї ставлять потрібні живці. Воду міняти не можна, при випаровуванні її лише доливають до колишнього обсягу.

Бджолиний мед. На 3 літри води кімнатної температури беруть 2 чайні ложки натурального меду, який багатий цілим комплексом мінеральних складових, необхідних для росту і розвитку рослин. Крім того, мед має протимікробні, антисептичні та імуномодулюючі властивості, що дуже важливо при укоріненні. Живці занурюють у розчин на ніч, рівень рідини повинен доходити до 1/3 їх висоти.

Бульби картоплі. Вибирають великий коренеплід, видаляють з нього вічка, роблять поздовжній надріз, у який вставляють живець. Картоплину потрібно щодня поливати. Крім крохмалю і вітамінів, пагін отримує цінні речовини, необхідні для вкорінення.

Сік алое. Алое є дієвим стимулятором росту, викликаючи активне ділення клітин. Він сприяє не тільки зростанню – імунітет живця підвищується, а коренева система формується набагато швидше. На півлітрову банку, де налито води на 3 см від дна, достатньо додати 15 крапель соку алое.

Джерело: agronomist.in.ua.

Читайте також: Як зробити кущі троянд у формі віяла.

Реклама Google

Telegram Channel