Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Йожеф САБО про матч із Англією: «Циганков був слабенький, а Мудрик...»

«Та не буде Мудрик грати! Так, у нього є швидкість, але що – будемо стометрівку бігати?».

Фотоколаж із сайту ua.tribuna.com.

Йожеф САБО про матч із Англією: «Циганков був слабенький, а Мудрик...»

Колишній тренер національної збірної розкритикував гравців головної команди країни у вчорашньому нічийному матчі проти британців

Зірка київського «Динамо» і збірної СРСР у якості гравця і відомий тренер київського «Динамо» та національної збірної України, а нині поважний експерт 83-річний Йожеф Сабо (на фото) прокоментував нічию збірної України з Англією (1:1) та дії окремих футболістів.

Футбол. Відбір до Євро-2024. Група С. Україна – Англія – 1:1 (1:0 – Олександр Зінченко, 26 хв.; 1:1 – Кайл Вокер, 41 хв.).

Відбір до Євро-2024. Турнірна таблиця групи С:

Збірна Ігри Виграші Нічиї Поразки М’ячі Очки
1. Англія 5 4 1 0 16:2 13
2. УКРАЇНА 4 2 1 1 5:5 7
3. Італія 3 1 1 1 4:3 4
4. Пн. Македонія 4 1 1 2 5:12 4
5. Мальта 4 0 0 4 1:9 0.

– Вболівав за наших і радий, що вдалося досягти почесного результату з англійцями – зіграти внічию, – цитує Йожефа Йожефовича sport.ua. – Це збірна України здійснила за рахунок колосальної ігрової дисципліни на полі. Як у середній ланці, так і у захисті. Наші футболісти страхували один одного, все було нормально. Та й голкіпер наш зіграв здорово. Хлопці відпрацювали дуже добре – так, що можуть не відійти до 12 вересня, до матчу із італійцями. Вони зробили все, що могли, і я не бачив у англійців наявності по-справжньому стовідсоткових гольових моментів. Так що наші футболісти – молодці, молодці і ще раз молодці! Заробили одне очко, яке багато вартує.

– Багато тренерів вважають, що наявність у складі рудого – не на фарт. А у поєдинку з англійцями їх було аж двоє – Юхим Конопля та Віктор Циганков.

– Циганков у вроцлавському матчі був слабенький. Щось особливе впродовж усієї гри, окрім участі у гольовій комбінації він зробив? Ні. Можливо, це пояснюється тим, що у чемпіонаті Іспанії щоматчу викладається за «Жирону» і витратив чимало сил. А Мудрик – то взагалі! Де його швидкість? У першому таймі він стояв, і лише один чи два рази м’яча отримав. А треба ж бо самому його шукати! Візьми, йди у середину, попроси сюди, потім назад – і зроби ривок вперед. Потім зупинись, знову відскочи назад і дістань цей м’яч. Але ні – він стоїть, наче стовпчик.

– Можливо, все прояснюється тим, що у Михайла Мудрика в АПЛ не все вдається так, як того хотілося б…

– Та не буде він грати! Так, у нього є швидкість, але що – будемо стометрівку бігати? От згадайте епізод, який трапився хвилин за п’ять до кінця матчу. Дали йому м’яч на вільний простір, він помчав – і… захисник його «накрив». А було б правильніше Мудрику зробити по-іншому: зупинитись, стартувати, рвонути вправо, потім – вліво. Зробити так, щоб цей оборонець не зміг з ним впоратись. А наш гравець тікав-тікав, поки не впав. А Яремчук?! Він, щоправда, не в формі, адже тривалий час не мав ігрової практики. Тому я навіть не знаю, чому Сергій Ребров його поставив у «старті».

– Вважаєте, що у стартовому складі краще було б випустити на поле Артема Довбика?

– Гадаю, що так. Яремчук – нормальний футболіст, однак він довго не грав. Він в «Бенфіці» сидів на лаві, потім його віддали у «Брюгге», де він теж не грав. А зовсім нещодавно опинився у третій за ліком команді – «Валенсії». Поки він їздить туди-сюди, туди-сюди, то ігрової практики не набуває. А тут треба виходити і грати проти таких потужних суперників, як Англія та Італія… Думаю, що Ребров буде робити певні заміни з Італією у порівнянні з грою проти англійської збірної. Хлопці після неї втомились, а деякі зовсім слабенькі були.

– Будемо сподіватись, що і у матчі з Італією збірній України теж вдасться досягти позитивного результату…

– Італія – зовсім інша команда. Більш технічна. Тим більше гра буде на її полі. Втім, подивимось, як воно буде. Передусім, як я вже сказав вище, нашим футболістам потрібно відійти та відновитись від поєдинку з Англією. Зрозуміло, що це буде важко, адже грати з італійцями доведеться через дві доби на третю. Слід враховувати ще й переліт із Польщі до Італії. Та все ж будемо сподіватися, – сказав Сабо.

Читайте також: «Вночі упав рекорд легендарного Пеле».

Реклама Google

Telegram Channel