Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Данія відкриє дипломатичне представництво в Миколаєві

Зруйновані будівлі після ракетного удару в Миколаєві, липень 2023.

Фото: Олексій Філіппов.

Данія відкриє дипломатичне представництво в Миколаєві

Для того, щоб допомогти у відбудові

Данія планує відкрити дипломатичне представництво в Миколаєві, яке скандинавська країна пообіцяла допомогти відновити після нападів Росії.

Офіс, який буде розташовано при посольстві Данії в Києві, працюватиме для координації діяльності між місцевою владою та данськими компаніями та організаціями, які беруть участь у реконструкції, повідомило в понеділок Міністерство закордонних справ у Копенгагені .

«Ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну, і ми не можемо чекати, поки закінчиться війна, щоб відбудувати країну. Тому зараз ми відкриваємо офіс посольства в Миколаєві. Величезне значення має те, що наші очі та вуха дивляться на землю, коли Данія має допомогти місту стати на ноги. Офіс посольства є важливим символом дуже тісного партнерства, яке склалося між Данією та Миколаєвом», – зазначив міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

Данія також пожертвує 20 мільйонів крон на підтримку кібербезпеки України, йдеться у заяві міністерства.

«В Україні існує велика потреба у створенні більш надійної цифрової інфраструктури. Росія використовує кібератаки, щоб знищити критичну інфраструктуру та підірвати довіру до влади. На цьому фоні ми зараз підтримуємо кібербезпеку України 20 мільйонами», – говорить Ларс Льокке Расмуссен.

Читайте також: «Справжня спека: на Волині зафіксували новий температурний рекорд».

Реклама Google

Telegram Channel