Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Кому присвятив Мессі свій 8-ий «Золотий м’яч» (Відео)

«А в Роналду – тільки 5 «золотих»!».

Фото із сайту epaimages.com.

Кому присвятив Мессі свій 8-ий «Золотий м’яч» (Відео)

30 жовтня у паризькому театрі «Шатле» відбулася 67-ма церемонія вручення нагороди «Золотий м’яч» (Ballon d’Or) для найкращого футболіста 2023 року

Володарем «Золотого м’яча» 2023 року став 36-літній аргентинський форвард Ліонель Мессі (ПСЖ (Франція) / «Інтер» (Маямі, США), який виграв зі збірною Аргентини Чемпіонат світу-2022 з футболу, ставши найкращим гравцем мундіалю.

У боротьбі за трофей аргентинець випередив Ерлінга Голанда (збірна Норвегії, «Манчестер Сіті» (Англія), який посів 2-е місце, і Кіліана Мбаппе (збірна Франції, ПСЖ (Франція)), що став третім в опитуванні.

Для 36-річного Мессі ця нагорода – вже восьма в кар’єрі. Раніше Мессі вигравав «Золотий м’яч» у 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 і 2021 роках. Це рекордний показник в історії трофея. Найближчий конкурент Мессі, капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду, вигравав трофей п'ять разів.

«Я дуже вдячний всім людям, які голосували за мене, завдяки яким я виграв цю нагороду. Ця нагорода – заслуга моїх партнерів по клубах і моїх партнерів по збірній Аргентини. Я вважаю, що ця нагорода для всього тренерського штабу збірної, для всієї Аргентини. Попри те, що ми досягли, я хотів би також виділити Кіліана Мбаппе, у нього був неймовірний рік, як індивідуально, так і командно...

Я бачу тут багато талановитих молодих футболістів, і не сумніваюся, що вони будуть показувати чудовий футбол, яким я буду насолоджуватися. Мені пощастило, що я був на цій церемонії багато років поспіль, але часи змінюються, футбол оновлюється, але його рівень ніколи не знижується», – сказав Мессі одразу після отримання нагороди із рук Девіда Бекхема.

Найкращим форвардом сезону (трофей Герда Мюллера) визнано 23-річного норвежця Ерлінга Голанда, який забив аж 56 голів.

Футболістка іспанської «Барселони» Айтана Бонматі стала володаркою «Золотого м’яча» серед жінок, а саму «Барселону» визнали найкращою жіночою командою.

Найкращим молодим гравцем (трофей Раймона Копа) визнали півзахисника збірної Англії й іспанського «Реала» 20-річного Джуда Беллінгема.

Воротар збірної Аргентини й англійської «Астон Вілли» Еміліано Мартінес став найкращим голкіпером, завоювавши трофей Лева Яшина.

Найкращою командою року визнано «Манчестер Сіті» (Англія), яка виграли Лігу чемпіонів-2023.

Читайте також: «У 6 років став шахістом, бо батьки... заборонили комп’ютерні ігри».

Реклама Google

Telegram Channel