Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Справа добровільна: для домашніх тварин українців створили єдиний реєстр

Реєстрація тварин у Єдиному реєстрі буде безкоштовною та добровільною.

Фото Слово і діло.

Справа добровільна: для домашніх тварин українців створили єдиний реєстр

В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр домашніх тварин

До нього можна буде внести особисті дані своїх собак та котів. Цифровізація допоможе не тільки вести облік тварин та їх стану, спростить пошук під час зникнення улюбленця, а й полегшить процедуру виїзду за кордон.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

Кабмін сьогодні ухвалив постанову про створення в країні Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Це означає, що опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані будуть міститися в електронному реєстрі.

За словами розробників реєстру, ця ініціатива потрібна для того, щоб власники вчасно проводили ветеринарний огляд тварин, регулярно вакцинували своїх домашніх улюбленців (наприклад, від сказу). Також реєстр стане корисним для тварин, які загубилися на вулиці – з його допомогою можна буде швидше знайти власників.

Реєстрація тварин у Єдиному реєстрі буде безкоштовною та добровільною. Обов'язково змушувати вносити домашніх улюбленців до реєстру не будуть.

Ще один важливий момент – за допомогою реєстру ліквідується монополія державних ветеринарів на реєстрацію та ідентифікацію котів та собак.

«Тобто, ви зможете прийти до свого вже звичного ветеринарного лікаря, який уже роками обслуговує ваших улюбленців, і зареєструвати та ідентифікувати тварину саме у неї. Буде можливість підключення до реєстру всіх ліцензованих ветеринарів», – пояснив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

Зареєструвати тварину можна буде будь-коли після запуску реєстру. Певних термінів немає.

У Мінцифри уточнили, що внесення даних до реєсту спростить отримання документів для тварин та допоможе адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів.

Створення такого реєстру в Україні – це одна із відповідностей норм Європейського законодавства, яке спрощує можливість переміщення з тваринами в інші країни, зокрема ЄС, додали на брифінгу.

Реклама Google

Telegram Channel