Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Полярники підтримали Захисників забігом

З вірою в Перемогу!

Фото: facebook.com.

Полярники підтримали Захисників забігом

Полярники зі станції «Академік Вернадський» взяли участь у «Найдовшому в світі марафоні»

Це благодійний забіг подяки та підтримки героїв, які понад 9 років захищають, рятують, лікують і наближають Перемогу України.

Про це пише Національний антарктичний науковий центр.

Проєкт започаткували, щоб вкотре нагадати світу про силу українців та підтримати всіх, хто відстоює свободу України щодня з 2014 року, – так довго, як не триває жоден спортивний забіг у світі.

Особливістю цього марафону є те, що на стартовому номері учасники пишуть, якому герою або героїні вони присвячують забіг.

Механік 28-ї УАЕ Олександр Милашевський біг за «бойових пінгвінів» – учасників українських антарктичних експедицій, які нині захищають Україну на фронті. Таких воїнів – щонайменше 20.

Метеоролог Олександр Полудень долучився за друзів і знайомих, які загинули на війні. Це Миронюк Сергій, Юхимчук Віктор, Махов Олександр.

Біолог Тарас Перетятко присвятив забіг випускникам біологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, які загинули на війні. Це Соловій Степан, Біліченко Євген, Козловський Володимир.

Зимівники пробігли навколо невеликого озера, що нині скуте кригою й виконує роль футбольного поля. Дистанція хоч і невелика, але не найпростіша, враховуючи сніг під ногами й мінусову температуру Утім, пощастило з погодою – не було опадів й сонечко навіть виринало з-за хмар.

«Ми щиро вдячні всім захисникам та захисницям України, завдяки яким можемо продовжувати свою роботу в Антарктиці та робити важливий внесок у світову науку. Пишаємося нашими побратимами-полярниками, які взяли до рук зброю і боронять рідну землю. Схиляємо голову перед тими, хто більше ніколи не повернеться додому з цієї війни. Честь і слава всім героям!», – зазначили учасники 28-ї УАЕ.

Читайте також: Учитель з України потрапив до десятки найкращих у світі.

Реклама Google
 

Telegram Channel