Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Учитель з України потрапив до десятки найкращих у світі   

«Тільки завдяки нашим захисникам і захисницям я маю честь працювати вчителем в Україні».

Фотоколаж із сайту osvitoria.media.

Учитель з України потрапив до десятки найкращих у світі   

Ім’я переможця 2023 року буде оголошене 8 листопада

Український педагог уперше потрапив до ТОП-10 найкращих вчителів світу за версією премії Global Teacher Prize. Ним став викладач української мови та літератури Артур Пройдаков.

Як відомо, у 2021 році він був переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Ця премія щороку відзначає вчителів-змінотворців.

«Дуже важко повірити й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї десятки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки їм я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує удосконалюватись у своїй діяльності. Попри все», – сказав Пройдаков.

Ім’я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада. Переможець премії отримає нагороду розміром 1 млн доларів.

Цьогоріч до списку 50 найкращих педагогів світу потрапило відразу двоє українських вчителів – Артур Пройдаков і Людмила Таболіна. Вона також викладає українську мову та літературу і була фіналісткою Global Teacher Prize Ukraine 2019.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: Скільки книг російською мовою залишилось в головній дитячій бібліотеці Волині.

Реклама Google

Telegram Channel