Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Службовий собака з Хмельниччини врятував 9 осіб і отримав «Оскар»

«З Реєм ми працюємо вже близько двох років. Вправний у роботі, знає свою службу. Нам подобається працювати в парі», – каже Володимир.

Фото із сайту Нетішин.Сіty.

Службовий собака з Хмельниччини врятував 9 осіб і отримав «Оскар»

Поліцейська вівчарка Рей із Нетішина разом з інспектором-кінологом Володимиром Козицьким (обоє на фото) перемогли у номінації «За врятоване життя» у Всеукраїнській премії «Чотирилапі захисники»

Друга церемонія нагородження відбулась за ініціативи громадської організації Кінологічна спілка України у жовтні цього року.

Нагородили 23 службових собаки з різних органів безпеки та оборони.

Номінацій було чотири:

1. Пошук вибухових речовин.

2. Собака спеціального призначення.

3. Пошук наркотичних засобів.

4. За врятоване життя.

До нагородження були запрошені службові собаки зі своїми кінологами із 10 органів державної влади сектору безпеки та оборони України. Вони беруть активну участь у порятунку людей та захисті країни, включаючи службу у районах бойових дій.

Рей – розшуковий собака. Разом із кінологом вони несуть службу у філії кінологічного центру Нацполіції у Нетішині. З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну кінологічній парі вдалося відшукати та врятувати дев’ятьох осіб, зниклих безвісти на території Хмельницької області. Саме через це вони й стали переможцями в номінації «За врятоване життя».

Василь КІТ.

Читайте також: «На Волині жінка до смерті закатувала собаку».

Реклама Google

Telegram Channel