Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Чоловік уже 12 років ходить лише босоніж

Що тут скажеш... Хіба що – не робіть так!

Фото із сайту wikifeet.com.

Чоловік уже 12 років ходить лише босоніж

«Люди часто дивляться на мене зверхньо, вони думають, що я бідний безхатько», – каже 37-річний американець Робін Грінфілд (на фото). При цьому чоловік переконує, що йому просто подобається так ходити – це «практика смирення»

У 2008 році під час студентської поїздки до Нової Зеландії Грінфілд побачив босого викладача, і це його зацікавило. Спробував і собі походити без взуття та відчув, що це йому до душі. «Мені це здалося правильним», – згадує Робін, який від 2011 року почав ходити босоніж постійно.

Однак диваку довелось довго звикати до постійної уваги інших людей, які дивляться на нього з підозрою. «У минулі вихідні я був на фестивалі, де були присутні 5000 осіб. Я не бачив жодної босої людини, а на мої ноги дивилися сотні пар очей», – каже він. Особливо запам’яталась йому прогулянка босоніж «модним районом» Глендейла у Каліфорнії, де його супроводжували погляди «людей в одязі за тисячі доларів».

Чоловік лише в поодиноких випадках бере шкарпетки для комфорту чи тепла. Відтак порізи чи інші травми для нього – не рідкість.

Викинувши останню пару взуття, Грінфілд запустив проєкт під назвою «Школа босоніж», де він «передає свій досвід, іншим, хто теж хоче відмовитися від взуття». 

На диво, на перше заняття до нього прийшло аж 40 людей. Втім, вони просто ходили босими за селом і спілкувались. Цікаво, чи зможе хтось із цих диваків теж повністю відмовитися від взуття. Але щоб це робити, і в «школу» записуватись не треба...

Лія ЛІС.

Читайте також: «Лідер гурту «ТІК» схуд на 30 кілограмів (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel