Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Як мати з дочкою з Рівненщини «служили» в армії і заробляли мільйони

Бог дасть гроші, а чорт – дірочку, і підуть божі грошики в чортову дірочку.

Фото із сайту 24.tv.

Як мати з дочкою з Рівненщини «служили» в армії і заробляли мільйони

При цьому не соромилися вести публічне життя і відвідувати фітнес- центри та СПА-салони

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру доньці та дружині посадовця військової частини з Рівненщини, які незаконно одержували бойові доплати.

На так званих військовослужбовиць, які незаконно отримували грошове забезпечення та бойові доплати, фактично навіть не з’являючись на місце служби, чекає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Жінки розпочали службу в одній із військових частин Рівненської області на початку повномасштабної війни в Україні. Мати обійняла посаду заступниці командира роти з морально-психологічного забезпечення, а донька – оперативного чергового відділення підготовки даних штабу.

Проте на роботу жінки виходили лише перші три місяці служби. Улітку 2022 року вони перестали з’являтися на роботі. При цьому зарплатню та бойові виплати вони отримували.

«За документацією, молода жінка несла службу на україно-білоруському кордоні, за що отримувала близько 50 тисяч грн доплати, а її мати нібито перебувала на Сході країни, і її виплата становила

– 120 тисяч грн на місяць. До викриття правоохоронцями загалом їм було незаконно нараховано майже 2 млн грн», – повідомили у ДБР.

При цьому жінки не соромилися вести публічне життя у місті, зокрема відвідували фітнес- та СПА-центри, де їх неодноразово помічали знайомі, яким було достеменно відомо, що вони мають перебувати на службі.

У цій військовій частині посаду заступника командира займає батько чергової та колишній чоловік заступниці командира роти. За оперативною інформацією, експодружжя продовжує проживати разом, а розлучення було оформлено фіктивно з метою просування по службі та уникнення конфлікту інтересів.

Жінки підозрюються у самовільному залишенні військової частини військовослужбовцем, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Оксана СКРИПАЛЬ.

Читайте також: Упродовж жовтня Рівненські патрульні відсторонили від керування 229 водіїв з ознаками сп’яніння.

Реклама Google

Telegram Channel