Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вибрався з пекла у Бахмуті і переміг у «Голосі країни»

«Я прийшов сюди славити наші ЗСУ», – заявив на «Голосі країни» Михайло Панчишин (праворуч).

Фото із сайту 1plus1.tv.

Вибрався з пекла у Бахмуті і переміг у «Голосі країни»

25-річний ветеран війни Михайло Панчишин (на фото), відомий як Пташкін (PTASHKIN), тріумфував у 13-му сезоні проєкту «Голос країни»

У фіналі шоу Михайло виконав авторський трек «Невідомий солдат», який присвятив своїм побратимам і який приніс йому вікторію. Тренером переможця був Артем Пивоваров (ліворуч на фото). У фіналі з Михайлом змагався ще один воїн ЗСУ – Юрій Городецький.

Після завершення шоу Михайло Панчишин разом з Артемом Пивоваровим заявили, що планують продати Кубок переможця у своїх соцмережах та скерувати виручені кошти підрозділу «Бойових бобрів», у складі яких під Бахмутом воював і сам Михайло.

 «Можу з гордістю казати, що я – українець».
«Можу з гордістю казати, що я – українець».

  Під час бойових дій воїн отримав контузію і частково втратив слух. Михайло згадує, як тоді командир сказав йому: «Якщо більше не можеш воювати, пиши пісні про українських солдатів, про армію, прославляй наш подвиг, щоб наших героїв не забули».

«Мене не залишає думка, що я перебуваю на правильному шляху до швидкого завершення завдання, яке нам поставив командир із позивним Шнайдер, – сказав Михайло в інтерв’ю «ФАКТАМ» після виступу на «Голосі країни», коли до нього повернулись усі тренери.

...Михайло народився в 1998 році в місті Рудки на Львівщині. Освіту здобув у Львівському коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу за професією кухар-кондитер. Майбутній співак навіть працював у суші-барі у Львові.

Співом Панчишин ніколи не займався професійно, проте музикою захоплювався з дитинства. У 2017 році він узяв участь у популярному талант-шоу «X-Фактор 8» і потрапив у команду Дмитра Шурова.

У фіналі суперником Михайла був Юрко Юрченко, який здобув прихильність молоді в 1990-х. Однак юнакові вдалося переспівати його. Панчишин став переможцем шоу завдяки голосуванню телеглядачів. Крім перемоги, він отримав 1 мільйон гривень, можливість записати пісню і зняти на неї кліп.

Вже у 2018-му році у Львові відбувся сольний концерт Михайла. Того ж року він випустив дебютний кліп на пісню «Вода крижана». Ще за рік запрем’єрив трек «Baby». Продовжував займатися сольною кар’єрою. Але все змінила війна.

 Щодня спілкувався з батьком, і за ці сім днів без зв’язку хотілось лише написати йому, що я живий.

У ніч на 24 лютого 2022 року Михайло ночував на музичній студії. О 4-й ночі приїхав його друг і сказав, що почалася війна. Не вагаючись, Панчишин із друзями і продюсером вступив до лав ЗСУ.

«Пам’ятаю, подзвонив батькові у Львів і сказав: «Йду воювати, ти мене не переконаєш залишитись». Тато заплакав і сказав: «Сину, я тебе благословляю»…

Підрозділ Михайла займався евакуацією цивільних з Ірпеня, де ще велися запеклі бої. «Пам’ятаю, як мене вразило те, що гарне, сучасне місто перетворилося просто на руїни. Нам доводилося виводити діточок до безпечного місця, виносити трупи. Про це важко згадувати… Але це і було моє перше знайомство з реальною війною», – згадує співак.

Потім був Бахмут, де він отримав поранення, перебуваючи в оточенні.

«Наші позиції обстрілювали сім днів, потім росіяни почали штурмувати. Ми прийняли 14-годинний бій. По нас летіло все підряд: кулі, міни, гранати, працював танк, обстрілював ворожий вертоліт.

Після якогось із цих снарядів я знепритомнів, хлопці мене почали відкачувати, і я став відчувати, що щось змінилося, – згадує Михайло. – Щодня спілкувався з батьком, і за ці сім днів без зв’язку хотілось лише написати йому, що я живий. Пам’ятаю, як тоді давав собі обіцянки знову набрати музичний гурт, знайти кохану, дістати те, чого не вистачає на фронті. Бачив, як хлопці сумують за своїми дітками, і думав про те, що не встиг завести сім’ю. До речі, саме так народилася пісня «Донечка»...

Під постійним обстрілом у напівоточенні Михайло з побратимами думали, що вийти вже не вдасться, втратили надію. Але внаслідок запеклого контактного бою вони таки вирвалися з пекла.

«Що надає мені зараз сили? Це все будуть пафосні слова, але так воно і є, – каже Михайло Пташкін. – Мене надихає хоробрість побратимів, підтримка волонтерів і простих людей. Насправді я гордий з того, що є частиною свого народу і можу з гордістю казати, що я – українець».

Таїсія БАХАРЄВА.

Читайте також: Волинянка отримала найвищу відзнаку у Всеукраїнському конкурсі.

Реклама Google

Telegram Channel