Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Дві волинські громади стали переможцями міжнародної екологічної програми

Проєкт Forest Recovery реалізовується разом з міжнародними партнерами FOREST EUROPE та EUSTAFOR.

Фото: Район Любомль.

Дві волинські громади стали переможцями міжнародної екологічної програми

Дві громади Ковельського району – Любомльська та Шацька – стали переможцями міжнародної екологічної програми Forest Recovery, яку реалізовує ДП «Ліси України»

Це означає, що на цих територіях збільшилися площі лісів – самосійні насадження отримали відповідний офіційний статус.

Про це інформує ДП «Ліси України», пише Район Любомль.

Дипломи переможців лісівники вручили головам Шацької громади Сергію Карпуку та Любомльської – Роману Ющуку.

У Любомльській громаді це – 650 гектарів. 

Переданий під опіку держави ліс – колишній військовий полігон. Зараз він гостро потребує реставраційних заходів та необхідних доглядів. Як і протипожежних та охоронних.

Майже 80 гектарів додалося до лісового фонду від Шацької громади. Передані ліси – самосійні насадження. Вони також потребують інвестицій. 

Переданий під опіку держави ліс – колишній військовий полігон. Зараз він гостро потребує реставраційних заходів та необхідних доглядів. Як і протипожежних та охоронних.Майже 80 гектарів додалося до лісового фонду від Шацької громади. Передані ліси – самосійні насадження. Вони також потребують інвестицій. 

«Незважаючи на те, що нам доведеться багато працювати в напрямку відновлення цих ділянок, ми плануємо і вже проводимо необхідні заходи. Через 15 чи 20 років при правильно спланованій та проведеній роботі на цих ділянках ростимуть високобонітетні насадження. Це буде гарний ліс, за який так уболівають у кожній громаді», – наголошує директор філії «Любомльське лісове господарство» ДП «Ліси України» Володимир Туревич.

Нагадаємо, проєкт Forest Recovery реалізовується разом з міжнародними партнерами FOREST EUROPE та EUSTAFOR. У його рамках ДП «Ліси України»  відзначає громади, які передали деградовані площі під висадку лісу або самосійні ліси.

Читайте також: «Майже кожна третя гривня в бюджеті Волині – від «військового ПДФО».

Реклама Google

Telegram Channel