Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Львівська політехніка» звільнила Ірину Фаріон

Ірина Фаріон.

Фото РБК.

«Львівська політехніка» звільнила Ірину Фаріон

Професорку кафедри української мови звільнили після мовного скандалу

Національний університет «Львівська політехніка» звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови. Раніше вона потрапила в скандал через свої висловлювання щодо мови спілкування українських військових та опублікувала листування з проукраїнським студентом у Криму, після чого його викликали на допит у ФСБ. Щодо висловлювань екс-нардепки СБУ відкрила кримінальну справу, пише Захід.НЕТ.

Про звільнення Ірини Фаріон першою повідомила низка Telegram-каналів, опублікувавши наказ ректора НУ «Львівська політехніка» Юрія Бобала. Згодом цю інформацію підтвердив міністр освіти Оксен Лісовий.

«Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки «Львівської політехніки», – написав він у Facebook.

У наказі, датованому 15 листопада, вказано, що Ірину Фаріон звільнили з посади професорки кафедри української мови на підставі п. 3 ст. 41 Кодексу законів про працю України – вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи, є підставою для розірвання трудового договору з працівником.

Читайте також: Проти скандальної колишньої нардепки відкрили кримінальне провадження​.

Реклама Google

Telegram Channel